Vem vinner ljudbokspris?

Åh vad jag gillar ljudböcker! Det dröjde länge innan jag testade, men nu är jag fast sedan länge och min konsumtion av ljudböcker kan absolut mäta sig med mitt läsande av pappersböcker. Jag kanske till och med lyssnar mer än läser… åtminstone i perioder. Ljudböcker är ett trevligt sällskap på promenaden till mataffären, på löpturen och, när det passar, på jobbet. Eller på stranden!

Så nu ska det bli kul att följa upp vem som vinner Iris ljudbokspris i år. Nomineringarna presenterades för någon vecka sedan och priset kommer sedan att delas ut på Bokmässan i september.

Bland de nominerade känner jag främst igen Unni Drougges Bluffen, uppläst av Katarina Ewerlöf, Morgan Allings biografi och författaruppläsning, Kriget är slut, och Spill – en damroman av Sigrid Combüchen, uppläst av Irene Lindh. De två sistnämnda har jag planerat att läsa/lyssna på. Bluffen har jag till och med här hemma! Jag fick den av Massolit, som är ett himla generöst förlag när det gäller recensionsexemplar. 🙂 Här kan du läsa om och lyssna på ett utdrag från alla nominerade.

Jag har svårt att uttala mig om favoriter till utmärkelsen eftersom jag inte har lyssnat klart på någon av dem. Bluffen är dock än så länge rolig och Katarina Ewerlöf är verkligen min nya favorituppläsare. Utöver Bluffen tror jag mycket på Alling. Han är ju en uppläsare jag gärna rosar i den här bloggen, särskilt för uppläsningen i Snabba cash.

Tidigare vinnare av priset är Per Olov Enquists Ett annat liv (2009) och Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann av Jonas Jonasson, uppläst av Björn Granath. Priset är Sveriges första ljudbokspris, som alltså delas ut av Irisgruppen, som förutom ljudböcker jobbar med hjälpmedel, utbildning och tillgänglighet och ägs av Synskadades Stiftelse.


Kommentarer

2 svar till ”Vem vinner ljudbokspris?”

 1. Profilbild för Sanna Juhlin
  Sanna Juhlin

  Vad roligt att du gillar ljudböcker. Hösten 2011 kommer min roman ”Memento mori – minns att du skall dö” ut som ljudbok. Genre? Vad ska man säga, det är väl psykologisk thriller med svart humor ;0)
  Kika gärna in på min hemsida http://www.sannajuhlin.webgain.se
  Förlaget heter Ord Text Mening och förlaget har gett ut ett antal böcker sedan starten 2010 och fler böcker är pågång tydligen.
  Kram!
  Sanna

  1. Tack för tipset! 🙂 Jag ska lägga din bok på minnet. Jag är alltid på jakt efter fler bra ljudböcker. 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.