Tematrio: Familjen

Tematrio fortsätter även i år! I veckan är temat Familjen:

Berätta om en släktkrönika ni läst eller är sugna på att läsa!

Här måste jag såklart nämnda Fogelströms Stad-böcker om livet i Stockholm från mitten av 1800-talet och framåt. Serien börjar med att Henning söker sig till Stockholm, där många lever under usla förhållanden, och slutar hos hans barnbarnbarn (eller hur?), 100 år senare, i ett samhälle där man har stort hopp om framtiden. Vem tar över stafettpinnen och skildrar Stockholmslivet från 1960 och framåt? 🙂

En annan favoritbok är Isabel Allendes Andarnas hus, där en bit av Chiles blodigaste historia återberättas lite i skuggan av berättelsen om familjen Trueba, från den klärvoajanta Clara, ned till hennes barn och barnbarn. Fantastisk bok!

Som tredje bok (böcker, snarare) vill jag nämna Kerstin Thorvalls böcker om Hilma och hennes dotter Signe. Vilka fantastiska böcker! De tar sin början i boken När man skjuter arbetare….

Mina drömmars stad - Per Anders FogelströmAndarnas hus - Isabel AllendeNär man skjuter arbetare... - Kerstin Thorvall


Kommentarer

4 svar till ”Tematrio: Familjen”

  1. Du borde absolut läsa Utvandrarna Sara! De är super! 🙂

  2. Jag älskar Fogelströms böcker! Läste dom för kanske två somrar sen. Funderar på Mobergs serie om utvandrarna som nästa sommarprojekt 🙂 Båda serierna köpte jag nog faktiskt efter att ha läst på den här sidan tror jag.

  3. Ja, jag är nog inte den enda som nämner Stadböckerna.. 🙂 Jag tycker absolut att du ska läsa Andarnas hus! Den är kanon!

  4. Stadböckerna är underbara. Jag tog inte med dom i min trio eftersom jag anae att andra skulle göra det men annars har de förstås en given plats.
    Andarnas hus vill jag supergärna läsa!

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.