Tematrio: Havandeskap

Tematrio - HavandeskapTematrio har temat havandeskap den här veckan: Berätta om tre romaner som handlar om havandeskapet och dess följder!.

En ganska bisarr bok om en gravid kvinna är Den fjärde handen som handlar om en kvinna som skaffar barn med en man som hon bara känner genom att mannen har genomgått en handtransplantation och tagit emot kvinnans döde makes hand. Det blir hennes sätt att skaffa barn med den man hon har levt tillsammans med, men som hon aldrig kunnat få något barn tillsammans med. Boken är kanske inte den bästa jag har läst, men det är en bok jag minns!

En lite mer verklighetsnära bok är Martina Haags bok Hemma hos Martina, som i baksidestexten bland annat beskrivs med ”Den handlar också om hur man försöker överleva trots att man lider av en ofantlig glamour när man är gravid i tionde månaden och ser ut som Rolf Lassgård (fast med hårspännen)…”. Det blir mycket vardagshumor kring livet som småbarnsmamma. Faktiskt väldigt rolig!

Unni Drougge delar också med sig av några kvinnoöden och gravidberättelser i boken Lutherska badet. En av huvudpersonerna har plötsligt blivit gravid vid 46 års ålder och hela livet blir annorlunda!


Kommentarer

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.