För 10 år sedan

Idag är det så årsdagen för 11:e september-attacken, 10 år. Jag minns den dagen väldigt väl. Jag var 14 år och kom hem från skolan när jag fick veta att det hänt ett terroristdåd, men ingen verkade ha något grepp om vad som hänt. TV:s rapportering bara pågick, men det de rapporterade var för oerhört. Där bodde jag, på en helt annan kontinent än där attacken inträffade, men ändå kändes det nära. Jag minns att jag skulle åka till ridskolan och jag funderade på om det skulle bli världskrig nu. Så blev det inte. Inte är just jag den som har påverkats hårt av händelsen, men vårt samhälle har ju ändå, trots allt, förändrats mycket sedan den dagen vi påmindes om hur sårbara vi kan vara.

Hur som helst. Jag tänkte tipsa om en bok som anknyter lite till 11:e september-attacken: Extremt högt och otroligt nära av Jonathan Safran Foer. Boken handlar om 11-årige Oscar, som har förlorat sin pappa i samband med 11:e september. Jag tycker otroligt mycket om den boken, inte minst för att den är så fascinerande skriven.


Kommentarer

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.