Tematrio: Läsning i hängmattan

Tematrio - Läsning i hängmattanNu är det semestertider (jag har precis påbörjat min!) och Tematrio handlar om läsning i hängmattan: Berätta om tre bra böcker/författare att läsa i hängmattan!

Själv kämpar jag på med Gregory David Roberts Shantaram, 900 sidor lång, som jag påbörjade vid årets början(!) Nu kanske ni misstänker att det inte är en särskilt ”bra” bok eftersom jag har läst den så länge, och ärligt talat är det ingen stor favoritbok heller. Haha. Men jag tycker faktiskt att den passar i den här Tematrion. Under sommarens ledighet kan man unna sig att läsa en riktigt tjock bok att leva sig in i. Fördelen med Shantaram är också att den varken är banal eller tungläst utan lagom för lite slappande i solen.

Även John Irvings böcker brukar passar för sommarläsning. Nu läser jag inte Irving mer, men om man vågar läsa något av honom så kan jag t.ex. rekommendera En bön från Owen Meany. Den är skriven med Irvings speciella sinne för detaljer. Jag tycker hemskt bra om den boken! Även om somliga av hans senare böcker inte är precis läsvärda.

Annars är ju deckare hemskt populär sommarläsning. Den bästa deckare jag vet är nog faktiskt Nattfåk av Theorin. Jag älskar hans böcker från Öland, där han blandar spännande berättelse med en lagom dos folktro och övernaturligt.


Kommentarer

3 svar till ”Tematrio: Läsning i hängmattan”

  1. Ja, jag tycker absolut att Nattfåk är bäst! 🙂

  2. Svar: Jag ser jättemycket fram mot Nattfåk. Tyvärr har jag inte läst Skumtimmen, men min vän som jag lånade boken av sa att Nattfåk är mycket bättre, och därför helt okej att börja med. Håller du med?

  3. Jag har bara, än så länge, läst första boken av Theorin. Men jag gillade dne skarpt så jag ska läsa de två andra också =)

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.