Tematrio: Olästa klassiker

Just nu står det rätt still med läsningen, vilket mest beror på att jag har lånat Shantaram på biblioteket. 941 sidor. Jo, jag tackar… Den blir nog utläst till i sommar! Därför passar veckans Tematrio väldigt bra: olästa klassiker. För jag lovar att de är många…

På min lista över böcker att läsa återfinns bland annat:
David Copperfield av Charles Dickens. Jag har faktiskt inte läst Dickens alls!
Hundra år av ensamhet av Gabriel García Márquez. Mest p.g.a. titeln. Jag är svag för bra titlar! 😉
Jane Eyre av Charlotte Brontë, för jag har faktiskt ingen som helst anledning till att _inte_ läsa denna roman, som anses vara en av de romaner som har påverkat sina läsare mest. Jag har inte läst något verk av någon av Brontë-systrarna, så det borde vara dags snart.


Kommentarer

2 svar till ”Tematrio: Olästa klassiker”

  1. Ja, jag måste läsa Jane Eyre!! Hur jag gör med 100 år av ensamhet vet jag inte längre. 😉 Jag avvaktar nog lite i alla fall.

  2. 100 år… har jag också kvar att läsa. Jag har börjat på den ett par gånger, men aldrig fortsatt. Nu har jag emellertid investerat i ett exemplar för 2 kronor från ett antikvariat, så nu kan jag inte skylla på att jag måste lämnat tillbaka till biblioteket i alla fall.

    David C har jag inte läst sedan mellanstadiet, och då tyckte jag ju om den, men jag undrar vad jag skulle tycka om jag läste den som vuxen.

    Och Jane Eyre måste du ju bara läsa! Du kommer tycka jättemycket om den, jag lovar!!

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.