När utsidan räknas. Jättemycket.

Jag läser julklappstips i tidningen Campus (ja, jag ligger lite efter med mina tidningar..!) och ser att Morbror Knuts sorgsna leende är ett tips tillsammans med två andra böcker. ”Mums för formvurmande bokmal” står det. De tycker att framsidorna till de här böckerna är så snygg att de ger en ”måste-ha-effekt”. Att Morbror Knuts sorgsna leende anses ge en sådan effekt tycker jag var roligt. Den har nämligen samma framsida som Fröken Smillas känsla för snö, som jag valde att läsa p.g.a. titeln och framsidan. Hehe. Hur mycket låter du framsidan styra vad du läser?

Roligt också att just den här bilden anses vara så snygg(?)! Jag tycker det finns mycket känslor i den på något sätt, men i övrigt är det ju ett ganska ”tråkigt” motiv. För mig är det lite otippat att just den här bil-bilen finns på omslaget till flera böcker. Men det kanske bara är jag. 😛


Kommentarer

4 svar till ”När utsidan räknas. Jättemycket.”

  1. Bilden kommer nog från en vanlig bildbyrå, så det är nog ingen som har koll på vad den används till exakt. 🙂

  2. Profilbild för Ingrid
    Ingrid

    Så lustigt!! Någon måste ju äga bilden och veta att den redan använts på en bok. Konstigt tycker jag.

  3. Fast jag tycker att framsidorna är snygga, men jag tycker nog inte att bilden är så speciell att den passar till flera olika böcker.

  4. Håller med om att det inte var en särskilt snygg framsida…nog måste man kunna hitta något bättre? Jag tycker att framsidan är ganska viktig. Titel och framsida är det första man ser och det första man dras till som gör att man ens tittar åt boken.

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.