Tematrio: Noveller/novellsamlingar

Den här veckan handlar Tematrio om noveller: Berätta om tre noveller/novellsamlingar du tycker om! Den här veckan kan jag räkna upp hur mycket som helst, för jag brukar verkligen tycka om novellformatet. Jag blir nästan arg över att behöva begränsa mig till tre noveller/novellsamlingar. Hehe.

En av mina favoriter är Jag skulle vilja att någon väntade på mig någonstans av underbara Anna Gavalda. Det är en av hennes mest läsvärda böcker och den innehåller några riktigt vassa och på olika sätt gripande berättelser.

En annan stor favorit är Hjalmar Söderbergs Historietter, som jag lyssnade på som ljudbok. Jag vet ingen som skriver så vackert och fulländat som Hjalmar Söderberg. Novellen Kyssen, som ingår i ljudboksutgåvan, är något av det bästa som skrivits på svenska.

Som tredje bok väljer jag Invasion! av Jonas Hassen Khemiri. Åh, vad jag älskar Jonas Hassen Khemiris böcker! Han är så kreativ med språket och berättar så bra! Hans romaner är riktigt vassa (varför har han inte skrivit fler?!), men i novellform blir det nästan ännu bättre. Boken innehåller inte bara noveller, men novellerna är något av det bästa i boken. Läs! Läs!


Kommentarer

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.