Hoppas på att kunna läsa fler e-böcker i år

Elibs blogg har skrivit ett intressant inlägg om e-boksmarknaden 2012. Jag irriterar mig som alltid på fördomen att bokläsare är medelålders kvinnor som saknar teknikintresse, men bortsett från detta finns det en hel del intressant att läsa om hur e-boksläsande förhoppningsvis kan ta fart även i Sverige framöver. I Sverige ökar e-boksförsäljningen, men inte alls som i exempelvis USA, där 80% av titlarna topp 50-listan säljer mer i digitalt format än på papper.

Själv välkomnar jag särskilt nyheten att fler böcker i översättning kommer att lanseras som e-böcker. Idag är den främsta anledningen till att jag väljer pappersböcker framför e-böcker att de flesta böcker i översättning helt enkelt inte finns som e-böcker.

Apropå e-böcker såg jag här om dagen att Kalla kulor förlag är med och lanserar e-böcker som SMS. Jag gillar alla kreativa idéer om hur man kan nå ut med böcker med hjälp av det digitala formatet. 🙂 Att kunna beställa e-böcker med SMS är smart. Jag hoppas att det funkar i praktiken också.


Kommentarer

5 svar till ”Hoppas på att kunna läsa fler e-böcker i år”

  1. […] böcker när man är ute och reser. Jag är inte precis ensam om min förtjusning för e-böcker. Det säljs t.ex. fler topplisteböcker i e-boksformat än tryckt format i USA, och nu har e-boksförsäljningen även gått om pappersboksförsäljningen hos bokhandelgiganten […]

  2. Din läsplatta är sjukt snygg 😀

    1. Tack! 🙂

  3. Jag ar inte ens trettio och ar ratt teknikfientlig, men till och med jag funderar pa att skaffa lasplatta! Skulle spara massor av plats nar jag reser, i alla fall…

    1. En väldigt stor anledning till att jag köpte min platta är för att kunna läsa på resa. Den uppfyller sitt syfte om jag säger så.. Sjukt smidig!

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.