Nytt från Vallgren

Carl-Johan Vallgren är aktuell med en ny bok, Havsmannen:

Just nu läser jag Vallgrens essäsamling om Berlin, men framöver läser jag gärna hans nya. Jag gillade hans Augustprisbelönade Den vidunderliga kärlekens historia. Havsmannen lär i och för sig vara en helt annan historia än hans roman om Barfuss och Henriettes kärlek, för här blir det mer nutida. Men säkert blir det ganska mycket inslag av övernaturligt också…

Baksidestext:

Falkenberg i början av 1980-talet.
Den unga Nella har vuxit upp i samhällets utkant.
Hennes yngre bror Robert är mobbad i skolan, och Nella gör allt för att skydda honom. På så sätt hamnar hon i ekonomisk skuld till broderns värsta plågoande, som verkar vara i stånd till vad som helst. Hennes tidsfrist rinner snabbt ut.
Men snart inträffar något överraskande, något som ändrar förutsättningarna för allt.
En spännande, intensiv och vacker bok om syskonkärlek och svek – och om vardagens möte med det främmande och fantastiska.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Nytt från Vallgren”

  1. Profilbild för Ord och inga visor-Jessica

    Jag är också mycket nyfiken på Havsmannen, har den här hemma och ska läsa den inom en snar framtid. Just nu håller jag på med en turkisk roman,”Böner som faller till marken” och sedan ska jag läsa Moodyssons nya (pepp!), därefter kommer turen till Vallgren. Tror den kan vara bra men, som du säger, annorlunda jämfört med hans tidigare romaner.

    1. Profilbild för Linnea

      Själv har jag en hel hög med påbörjade böcker.. 😮 Får se när jag kan läsa Havsmannen.. :/

Lämna gärna en kommentar! 🙂

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du kanske även är intresserad av...

%d