Tematrio: Bortglömda favoriter

Veckans Tematrio handlar om bortglömda favoriter: Berätta om tre nästan bortglömda favoriter! Jättekul tema! En del böcker påminns man om så ofta att man inte glömmer dem i första taget, men det finns också guldkorn, som inte riktigt finns färskt i minnet några år senare… Det är tur att jag har en bokblogg, för jag kan ju väldigt enkelt gräva fram dem…

En pärla tänkte jag faktiskt på här om dagen: Carol Shields Om inte. Jag vill läsa mycket mer av Carol Shields (varför har jag inte gjort det?!), för jag älskar hennes enkla och fina språk och hennes berättelse om en författare som lever i sorg eftersom hennes dotter har hamnat på gatan.

En annan speciell bok, som jag knappt har uppmärksammat på bloggen efter det att jag läste ut den, är Marisha Pessls Fördjupade studier i katastroffysik. Det är en förbluffande tegelsten till bok, roligt skriven med en massa påhittade litterära referenser.

Som tredje bok väljer jag En bön för Owen Meany av John Irving. Som alltid i Irvings böcker, handlar det om väldigt speciella karaktärer och boken vävs ihop snyggt så att allt faller på plats på slutet. Man blir helt häpen och glad av den.


Kommentarer

2 svar till ”Tematrio: Bortglömda favoriter”

  1. Se där, en Irving-bok jag inte hört talas om förut. Av någon anledning försvann han från min bokvärld och har varit borta länge. Nu börjar jag hitta tillbaka till honom 🙂 Tack för tipset!

    1. Jag har medvetet plockat bort Irving från min bokvärld eftersom jag blev så besviken över hans bok Tills jag finner dig. 😮 Innan dess hörde dock Irving till mina favoriter och En bön för Owen Meany tycker jag är hans bästa.. Så den kan jag verkligen rekommendera! 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.