Bokshopping inför New York

Jag har shoppat lite böcker igen. Jag ska till New York i höst och tyckte att det kunde vara kul att ha en guidebok. Egentligen är jag lite skeptisk till guideböcker, för det känns som att innehållet allt som oftast är köpt… Eller som att det helt enkelt är för självklara tips, så att det inte känns speciellt meningsfullt att läsa dem. Det man egentligen vill ha är ju personliga och bra tips och sådant kanske man med fördel kan hitta på bloggar och forum på nätet.

Min senaste nöjesresa var när jag och en kompis åkte till Berlin för några år sedan. Då passade jag på att läsa några essäer av Carl-Johan Vallgren och så läste jag Folke Schimanskis otroligt ambitiösa historiebok Berlin: en stads historia. Bra böcker, båda två! Jag tyckte särskilt mycket om Berlin: en stads historia, även om jag inte hann med att läsa den innan resan. Ingen av böckerna läste jag som en guidebok, men det var fina böcker för att få lite känsla för staden. För länge sedan var jag och mamma i Paris och då var det kul att ha läst Anna-Lena Brundins bok om Montmartre innan. Jag gillar personliga böcker som inte är renodlade guideböcker!

Men nu ska jag alltså testa det här med riktiga guider. Jag har hört lite här och där att Lonely Planets guider är bra, så jag hoppas på det. Det här är en helt ny utgåva, så jag hoppas den känns aktuell. Jag tänkte också låna böckerna Ett annat New York och Ett annat Manhattan, som är skrivna av personerna bakom bloggen Ett annat New York.

Någon av mina läsare kanske också har lite New York-tips att dela med sig av? =)

Utöver guideboken klickade jag hem några pocket också. Ser särskilt fram emot att läsa Americanah!

En av oss, Americanah, Lonely Planet New York City


Kommentarer

Ett svar till ”Bokshopping inför New York”

  1. […] är jag hemma efter min lilla semestertripp till New York. Hade jag användning för den guidebok jag köpte (Lonely Planet) eller de jag lånade (Ett annat New York och Ett annat Manhattan)? Ja och […]

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.