Tematrio: Kvartalets bästa

Jag fortsätter med Tematriouppdateringar! Tiden bara rusar iväg och första kvartalet har redan passerat. Med anledning av detta är veckans tema: Vilka är de tre bästa böckerna ni läst under 2012?

Jag har avverkat 19 böcker i år, men i denna siffra gömmer sig ett antal seriealbum och diktsamlingar, så egentligen har mitt lästempo varit relativt lågt (den typen av böcker går ju relativt snabbt att läsa ut). När jag tänker tillbaka på vad jag har läst känns det dessutom som att det mesta bara har varit medelbra läsning(?!).

De böcker som trots allt sticker ut är framför allt Liv Strömquists briljanta samhällssatir Ja till Liv!, som fortfarande får mig att skratta varje gång jag kommer att tänka på den och Augustprisbelönade Korparna, som var så ångestladdad att den var jobbig att ta sig igenom, men som var så fenomenalt skriven att jag läste den med andan i halsen ändå. Jag tyckte också himla bra om ljudboken Stjärnlösa nätter, för att den tar upp det viktiga ämnet hedersproblematik – och detta från en ung mans synvinkel. Mycket intressant och gripande!

Får se vad resten av året bjuder på… 🙂


Kommentarer

2 svar till ”Tematrio: Kvartalets bästa”

  1. Åh, liv är underbar! Kan rekommendera Nanna Johanssons”Välkommen till din psykos” som jag läste nyligen, tror du gillar den om du gillar Liv. 🙂

    1. Tack för tipset! 🙂 Den ska jag absolut hålla utkik efter!

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.