Tematrio: Serier

TematrioDen här veckan handlar Tematrio om serier: ”Berätta om tre bra serier/grafiska romaner!”.

Serier är en relativt ny bekantskap för mig, men jag har verkligen kommit att gilla det. Det finns ju oerhört många duktiga, roliga och intressanta kvinnor som tecknar serier med samhällssatir. Bäst är Liv Strömquist. I år har jag bland annat läst Prins Charles känsla, som jag tyckte var både rolig och tankeväckande, trots att jag inte precis skriver under på alla åsikter som Strömquist för fram. Den är verkligen en intressant bok om kärlek och tvåsamhet.

I lite samma anda tecknar Nanna Johansson, som har gjort flera album där hon bl.a. vrider och vänder på könsroller. Läs Fulheten!

Som tredje bok väljer jag Sara Hanssons självbiografi Vi håller på med en viktig grej. En av få uppväxtskildringar från någon som, liksom jag, har växt upp i en tid när Spice Girls var megastjärnor. Mysig bok!


Publicerat

i

av

Kommentarer

4 svar till ”Tematrio: Serier”

 1. Profilbild för Freja

  Jag älskar serier men är dålig på att läsa hela romaner, tack för tipsen!

  1. Profilbild för Linnea

   Jag har nyss upptäckt serien, men jag är glad att jag gjorde det. 🙂 Har dock mest läst album med samlade enrutare och kortare serier.

 2. Profilbild för Hanneles bokparadis

  jag tänkte på Fantomen

  1. Profilbild för Linnea

   Hehe, ja, det är ju också en serie. Jag har dock inte läst.

Lämna gärna en kommentar! 🙂

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du kanske även är intresserad av...

%d bloggare gillar detta: