Tonårsmusiken

När jag var tonåring lyssnade jag fantastiskt mycket på Kent. Det var ju en annan tid, en tid långt innan Spotify, och hade man inte så många CD blev det ju samma CD:s som spelades om och om igen. Hagnesta Hill och Isola är två fantastiska album. Någon gång efter Vapen & ammunition-albumet tappade jag dock intresset och senare album har jag knappt lyssnat på(!). Hur som helst kommer de med ett nytt album senare i år och redan om någon vecka är Jesper Waldersten aktuell med en bok där han har dokumenterat inspelningen. Jag har läst serier av Jesper Waldersten, men jag är inte så bekant med vad mer han har gjort. Jag tycker det är en kul grej i alla fall att han har samlat material för att skildra den kreativa processen kring en skivinspelning. Något för Kentfans!


Publicerat

i

av

Kommentarer

8 svar till ”Tonårsmusiken”

 1. Profilbild för Josefin

  Samma här! Kan nog alla texterna till de där första albumen fortfarande, men när ”Kärleken väntar” började spelas överallt gav jag som upp Kent och nu? Vet inget om dem! Finns de ens? Tänk så det kan gå.

  1. Profilbild för Linnea

   Jag har inte heller någon bra koll på Kent längre, men för ett par år sedan såg jag dem faktiskt på pdol. Vi försökte lyssna in oss på deras nyare album i bilen upp, men jag lyckades inte precis lära mig låtarna inför konserten. :/

   1. Profilbild för Josefin

    Jag var också på deras pdol-konsert för några år sedan, och ja, det hade ju varit DRÖMMEN när jag var tonåring, nu var det mest – jaha är det så här de låter nu? Men den där ”Mannen med den vita hatten” eller vad den nu heter var riktigt fin 🙂

    1. Profilbild för Linnea

     Ja, vilken dröm det hade varit för ca 10 år sen.. 😉 Jag kan sakna den där tiden då jag kunde vara helt insnöad på en artist. Nu tycker jag det är jättesvårt att hålla koll på musik och album. Det blir ju hur som helst att man mest lyssnar på låtar på en playlist.

 2. Profilbild för Sofia i Bokmilaskogen

  Jag är inget jättestort Kent-fan, men albumet ”Du & jag döden” är riktigt bra!

  1. Profilbild för Linnea

   Har inte lyssnat så mycket på den, tyvärr. Är det Du & jag döden som har Max500? Den tycker jag är bra iaf. 🙂

 3. Profilbild för Lena

  Jag är inte något jättestort fan av Kent…men jag har i alla fall hört en låt från nya albumet och den låter riktigt okey!

  1. Profilbild för Linnea

   Aha! Visste inte att albumet redan har kommit ut. Får kanske leta upp den på Spotify då. 🙂

Lämna gärna en kommentar! 🙂

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du kanske även är intresserad av...

%d bloggare gillar detta: