Kent - Waldersten: lägg er inte i! av Jesper Waldersten

Tonårsmusiken

När jag var tonåring lyssnade jag fantastiskt mycket på Kent. Det var en annan tid, en tid långt innan Spotify, och hade man inte så många CD-skivor blev det samma CD:s som spelades om och om igen. Hagnesta Hill och Isola är två fantastiska album som jag har lyssnat på fantastiskt många gånger. Någon gång efter Vapen & ammunition-albumet tappade jag dock intresset och senare album har jag knappt lyssnat på(!). Hur som helst kommer Kent med ett nytt album senare i år och redan om någon vecka är Jesper Waldersten aktuell med en bok, Kent – Waldersten: Lägg er inte i!, där han har dokumenterat inspelningen. Jag har läst serier av Jesper Waldersten, men är inte så bekant med vad han har gjort utöver det. Jag tycker hur som helst att det är en kul grej att han har samlat material för att skildra den kreativa processen kring en skivinspelning. Något för Kentfans!


Kommentarer

8 svar till ”Tonårsmusiken”

 1. Jag är inte något jättestort fan av Kent…men jag har i alla fall hört en låt från nya albumet och den låter riktigt okey!

  1. Aha! Visste inte att albumet redan har kommit ut. Får kanske leta upp den på Spotify då. 🙂

 2. Jag är inget jättestort Kent-fan, men albumet ”Du & jag döden” är riktigt bra!

  1. Har inte lyssnat så mycket på den, tyvärr. Är det Du & jag döden som har Max500? Den tycker jag är bra iaf. 🙂

 3. Samma här! Kan nog alla texterna till de där första albumen fortfarande, men när ”Kärleken väntar” började spelas överallt gav jag som upp Kent och nu? Vet inget om dem! Finns de ens? Tänk så det kan gå.

  1. Jag har inte heller någon bra koll på Kent längre, men för ett par år sedan såg jag dem faktiskt på pdol. Vi försökte lyssna in oss på deras nyare album i bilen upp, men jag lyckades inte precis lära mig låtarna inför konserten. :/

   1. Jag var också på deras pdol-konsert för några år sedan, och ja, det hade ju varit DRÖMMEN när jag var tonåring, nu var det mest – jaha är det så här de låter nu? Men den där ”Mannen med den vita hatten” eller vad den nu heter var riktigt fin 🙂

    1. Ja, vilken dröm det hade varit för ca 10 år sen.. 😉 Jag kan sakna den där tiden då jag kunde vara helt insnöad på en artist. Nu tycker jag det är jättesvårt att hålla koll på musik och album. Det blir ju hur som helst att man mest lyssnar på låtar på en playlist.

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.