Säkerts texter som bok

Jag hör till de som köpte CD fram tills för bara några år sedan, trots att det var otroligt länge sedan jag faktiskt lyssnade på skivor (nu lyssnar jag nästan uteslutande på strömmad musik). Jag har inte ens haft tillgång till någon CD-spelare sedan jag flyttade hemifrån för typ 10 år sedan (annat än i datorn och en gammal portabel historia som utkonkurrerades av mp3-spelaren redan när jag gick på högstadiet). Jag köpte alltså CD och la in låtarna i datorn, så att jag kunde lyssna därifrån och på mp3-spelare och så vidare. Till slut insåg även jag att CD:n är död. Det var så mycket krångel när man egentligen kunde lyssna på samma musik via Spotify eller köpa albumen som nedladdningsbara filer. Ibland tittar jag på mina CD och saknar den tiden då man faktiskt köpte en fysisk produkt och hade ett texthäfte att bläddra i. Det var nog texthäftet som faktiskt fick mig att ”hålla ut” så länge och köpa de där skivorna.

En och annan artist släpper idag böcker som kanske är tänkta att ersätta de där texthäftena, som idag hör till en svunnen tid. Det tycker jag är fint! Det är inte samma sak, men kanske ett visst substitut.

Säkert är en av de artister som alldeles snart är aktuell med en bok med samlade låttexter. Den kommer också ut i samband med hennes senaste album. Två saker att se fram emot de kommande veckorna alltså! Just hennes texter är dessutom sådana som sitter väldigt bra och känns genomarbetade som poesi. Som i Vi kommer att dö samtidigt:

”Dansade bredvid dig.

Ville gå hem vid fyra,

men jag stannade till sju

utan att våga säga mer än hej.

Du är rätt ung, jag är äldre än du,

men du röker, så jag skulle säga att vi är plus minus noll.”

Kanske låter det lite banalt och fånigt såhär utan musiken, men jag tycker verkligen om Säkerts texter. Hon är sällsynt duktig på att förmedla känslor i text och att få till en igenkänningsfaktor.

Texter - Annika Norlin


Kommentarer

4 svar till ”Säkerts texter som bok”

  1. Jag köper fortfarande skivor, dels för att lyssna på i köket och i bilen men också för att stötta artisterna. Varför inte liksom? 🙂

    1. Skönt att höra att det finns CD-köpare fortfarande! Det känns inte som något som säljer stort längre.. 😮

      Själv tycker jag inte att jag har plats för CD-skivor, faktiskt, och när jag nu inte har någon glädje av skivorna som sådana, eftersom jag bara använder dem en gång (för att lägga in dem i datorn), så känns det onödigt att köpa, faktiskt. Kan lika gärna köpa nedladdning. Det stöttar nog lika mycket. Men då har jag, som sagt, ingen CD-spelare.

  2. Kul! Den boken måste jag läsa. Jag gillar Säkert.

    1. Hon är verkligen bra! 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.