Fler priser till Pamuk

Orhan Pamuk, författare till bl.a. min favoritbok Oskuldens musuem, har redan vunnit världens mest prestigefyllda pris: Nobelpriset. Priserna fortsätter dock att regna. Nu senast har han fått danska Sonningpriset, med en prissumma på en miljon kronor, som vartannat år delas ut till personer som har gjort ”ett förtjänstfullt arbete till gagn för den europeiska kulturen”. Heja Pamuk!


Kommentarer

4 svar till ”Fler priser till Pamuk”

  1. Jag har inte läst en enda Pamuk bok än. Vilken ska jag börja med?

    1. Jag tror Oskuldens museum är en bra början faktiskt. Det var den första Pamuk jag läste och jag blev helt såld. 🙂 Den är inte lika uppenbart politisk som många av hans andra böcker, så den kan nog uppfattas som ganska annorlunda mot andra av hans böcker, men jag tror ändå att den är en bra början. 🙂

  2. Tack för en fin bokblogg! Jag uppskattade verkligen mitt besök här.

    1. Tack! Roligt att du gillar den. 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.