Tematrio: Nobelpriset

Idag är det Lucia, men det är faktiskt inget som jag direkt firar på något särskilt sätt. En mer spännande högtid såhär års är Nobelprisutdelningen; kanske egentligen inte så mycket för själva priserna och talen, som för all fest och tjusiga kläder. 😉 Tematrio har hur som helst ett väldigt passande tema denna vecka: Berätta om tre Nobelpristagare du gillar eller är nyfiken på!

Jag har egentligen bara läst två av Orhan Pamuks böcker, Snö och Oskuldens museum, men eftersom Oskuldens museum är en så fantastisk bok så måste jag räkna Pamuk till mina favoritförfattare. Oskuldens museum är en helt komplett berättelse; boken innehåller allt!

Jag gillar också Selma Lagerlöf, särskilt Kejsarn av Portugallien och Jerusalem. Om fördomen kring nobelpristagare handlar om att de är svårlästa, så måste Lagerlöf vara undantaget. Det är tillgängliga och läsvärda böcker.

Som tredje nobelpristagare väljer jag William Golding. Flugornas herre är en intressant bok, som jag faktiskt är lite sugen på att läsa om.


Kommentarer

2 svar till ”Tematrio: Nobelpriset”

  1. Selma Lagerlöf var helt fantastisk. De andra två du nämner känner jag inte till så väl.

    1. Du borde testa Pamuk! Jag fastnade totalt för Oskuldens museum…

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.