Världens bästa bok

Världens bästa bok är förmodligen inte att betrakta som just världens bästa bok, men den är alla gånger en underhållande läsning, särskilt för bokmalar, som kan hitta igen flera profiler från litteraturvärlden i bokens karikatyrer. Bland annat skymtar en självupptagen mexikanare, som har gjort sig känd för horribla böcker om ”livets väg”, förbi på bokmässan…

Boken handlar om Titus Jensen, en författare på nedgång. Han har fått en idé om att skriva en bok som ska bli världens bästa bok och en genreöverskridande bestseller. Förläggaren är med på tåget och ser en potentiell succé. Det är bara två problem: 1) Titus själv, som behöver rycka upp sig och sluta dricka 2) Eddie X, en känd poet, som Titus misstänker är ute efter att sno hans romanidé.

Boken är fartfylld och lättläst. Författaren hinner vrida och vända många varv på vem som är vem och vem som skriver en bok innan sista bladet är vänt, men allt vävs ihop snyggt. Riktigt rolig och avkopplande läsning!

Jag tycker förresten att idén med de dubbla framsidorna, en zombie/skräck-framsida och en självhjälpsboksframsida, var skojig. De får också sin förklaring i boken…

Du hittar boken hos bl.a. Bokus och Adlibris.


Kommentarer

3 svar till ”Världens bästa bok”

  1. Låter som en spännande bok

  2. Ojoj, ska man bli intresserad eller avvisande? Tror det får bli det första helt enkelt! 🙂

    1. Det gör du nog rätt i. Jag tyckte den var rolig, även om den inte är ett mästerverk jag kommer att minnas länge. Ibland behöver man sådana här avkopplande böcker.

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.