Ännu en sida av Doktor Glas

Doktor Glas hör till mina favoritböcker i gott sällskap med andra titlar av samma författare. Fler än jag har fascinerats av berättelsen om Doktor Glas, läkaren som hamnar mitt i ett etiskt dilemma när en av hans kvinnliga patienter ber honom att hjälpa henne att få hennes make att hålla sig ifrån henne. Bengt Ohlsson fascinerades så mycket att han valde att spinna vidare på berättelsen och berätta den ur makens, Gregorius, synvinkel. Ohlssons bok gjorde mig allt annat än besviken. Mycket bra!

Nästa spin-off på Söderbergs gamla klassiker är bloggen Doktor Glas, som drivs av två litteraturvetare. Under hela sommaren kommer dagliga blogginlägg att postas av en viss Tyko Gabriel Glas som vi känner igen från romanen. Första dagboksinlägget ska komma idag. Jag väntar med spänning! 🙂


Kommentarer

10 svar till ”Ännu en sida av Doktor Glas”

 1. Precis läst ut Doktor Glas och är helt förälskad! Vilket språk, vilken berättelse. Vilken person. Den allvarsamma leken ligger mycket nära till hands 🙂 /Kriss på Bokdetektiven

  1. Ja, den är verkligen bra! En av mina favoritböcker. 🙂 Kul också att så många har inspirerats av den också. Både Gregorius och Mordets praktik är också bra. 🙂

 2. Det hade jag missat, tack för tipset! Upphör aldrig att förundras över alla kreativa människor som kommer på den här typen av idéer.

  1. Eller hur! Jag blir också imponerad. Det finns så otroligt många fina bloggar och andra kreativa initiativ där ute. 🙂

 3. Har inte läst ”Doktor Glas” men blev väldigt sugen på att klicka hem den. Såg dessutom att den finns i pocket 🙂

  1. Slå till! 🙂 Gillade du Den allvarsamma leken så blir du nog inte besviken över den här.

 4. Kul idé med bloggen! Kollade in den lite snabbt och den spontana känslan var ”snyggt men långt”. Men den ska få en chans, för jag vet så lite om denne Dr. Glas.

  1. Jag tyckte också att det var lite väl mycket text. Text går väl an i en bok, men på nätet läser jag helst fluffiga texter. 😉

 5. Sv: Ja, tyckte den var riktigt bra jag med! Har hunnit läsa ut den, hehe ^^

  1. Det måste vara ett gott betyg. 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.