Oksa Pollock: Det sista hoppet


Oksa Pollock: Det sista hoppet är första delen i en serie böcker om högstadietjejen Oksa Pollock. I bokens början har hon precis lämnat Frankrike för att flytta till London med sin familj. Hon börjar på en fransk skola i stan och ungefär samtidigt upptäcker hon att hon har speciella, magiska förmågor. När ett märkligt tecken visar sig runt hennes navel blir hon invigd i en familjehemlighet: både hon själv och hennes pappa och farmor tillhör egentligen ett folkslag som kommer från en bortglömd, parallell värld. Tecknet är det som visar att det är Oksa Pollock som har förmågan att hjälpa dem tillbaka.

På så sätt dras Oksa in i en ny värld med magiska varelser och hon blir tränad i magi. Hon börjar också inse att den hopplöst otrevliga kemiläraren, mr McGraw, inte bara är en sträng och orättvis lärare, utan också kommer från samma värld som hennes folkslag och att han är hennes fiende.

Boken är spännande och mysig och är lite i samma anda som Harry Potter, men kanske inte riktigt lika vass och spännande som Rowlings böcker om trollkarlen Harry Potter. Det boken framför allt faller på är att den till stor del är ett intro till serien och att det blir mycket faktastaplande för att introducera den bortglömda världen och alla magiska varelser för läsaren. Boken har dock gjort succé i hemlandet Frankrike och vi får väl se hur serien tas emot i Sverige.

Boken hittar du bl.a. hos Adlibris och Bokus.

Bokens/böckernas författare:

,

9 svar till “Oksa Pollock: Det sista hoppet”

 1. Men varför var författaren tvungen att ge henne ett namn som nästan är som den där fiskarten Pollock? Stackars barn!

 2. Sv: Den tycker jag du ska ta tag i snarast, verkligen något ut över det vanliga! 🙂

  Den här boken skulle jag kunna tänka mig och läsa. Men kan tänka mig att den är lite lik HP som du säger!

  • Ja, jag måste göra det! 🙂

   Oksa Pollock var bra, men Harry Potter är mycket bättre och de påminner som sagt om varandra.. Men den kan ju vara värd en chans om man gillar den här typen av fantasy. 🙂

 3. Oksa pollock är jättebra! Har läst både första och andra boken:) kommer det någon trea? Och i sådna fall när?

 4. Jag har läst både ettan och tvåan och båda var jättebra! Men när kommer trean? Eller visst kommer det en trea?

  • Författarna har planerat 6 delar och del 1-5 finns redan utgivna i hemlandet. Jag hoppas att alla kommer på svenska också! 🙂 Men någon trea har inte kommit ut än, vad jag kan förstå..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.