Tematrio: La France

Med anledning av Frankrikes nationaldag, 14:e juli, så handlar veckans Tematrio om Frankrike: Berätta ni också om tre bra franska böcker!

Jag har pluggat franska och det har funnits en tid när jag läste kortare franska romaner lite nu och då, för att hålla igång språket. Dock kom jag av mig och nu är det åratal sedan jag läste något på franska.

En riktigt bra bok från den tiden är i alla fall Vinterskola/La classe de neige, som är en mörk och spännande berättelse om en pojke som är på skolläger och vars pappa mystiskt försvinner när han har lämnat av honom vid skolan.

Två nyare franska böcker, som jag har läst i översättning, är den omåttligt populära Igelkottens elegans, som handlar om en ensam och malplacerad portvakt och hennes vänskap till en annorlunda flicka som bor i samma hus, och fantasyboken Oksa Pollock: Det sista hoppet. Oksa Pollock-boken känns lite som en kopia av Harry Potter, men är ändå charmig och läsvärd.


Kommentarer

2 svar till ”Tematrio: La France”

  1. Känner inte till någon av dina tips! Kul dock med nya!

    1. Aha. Vad kul att jag prickade in böcker du inte läst. Jag kan särskilt rekommendera Vinterskola. Den är en av mina favoriter tror jag.. 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.