Kvalitetslitteratur, så att säga

Kvalitetslitteratur, så att säga

När jag var yngre prenumererade jag på En bok för allas böcker, både barnböckerna och så småningom ungdoms- och vuxenböckerna. Det var verkligen ett kanonbra sätt att komma i kontakt med böcker som jag annars inte hade kommit mig för att läsa och som kanske inte gick att hitta på det lokala biblioteket med sitt begränsade utbud. Bokprenumerationerna fick mig verkligen att vidga vyerna, så det kändes ju tråkigt att En bok för alla tvingades dra ned på sin verksamhet när alliansen kom till makten. Dock finns de ju i alla fall fortfarande och förutom nyutgåvor av barn- och ungdomsböcker så har de massor av guldkorn i lager. Några riktigt schysta barn och ungdomsklassiker som du kanske känner igen:

Mitt ex av Barnens versbok ser ut såhär:

Om det inte är så man känner igen kvalitetslitteratur så vet inte jag…

Bokens/böckernas författare:

Ämnen:


8 svar till “Kvalitetslitteratur, så att säga”

  1. Å! Vad mycket bra jag läste som ung (yngre?) tack vare bokklubbar. Har försökt att vara med i sånna som vuxen också just för att få chansen att läsa sånt jag kanske inte skulle ha valt annars. Dock får jag mycket bredd tack vare alla bokbloggare!! 🙂

    • Ja, bokbloggar är fantastiskt! Jag läser helst sådant som rekommenderas på bokbloggar.. Det är där jag hämtar det mesta av min bokinspiration nu för tiden.

  2. Just Emily har jag faktiskt inte läst men som jag älskade/älskar Anne på Grönkulla! En helt underbar serie som verkligen får mig att skratta

    • Ja, Anne på Grönkulla är kanon! Jag har läst om den första boken flera gånger.. Tror dock inte att jag har läst alla böcker i serien. Har du?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.