Väntan är över

Visst vet ni att Jonas Hassen Khemiri har utkommit med nytt? Det är en bok som kretsar kring bombdådet i Stockholm. Jag har längtat så länge, så länge efter något nytt av Khemiri, så självklart längtar jag efter att få följa med i Khemiris språkliga krumbukter igen. Han skriver fenomenalt!

Boken är tydligen riktigt kort (han kallar den själv för ett Mariekex i en intervju i Babel, vilket för övrigt en rolig och intressant intervju där även Gardell är gäst), men jag gillar ju tighta berättelser och är det någon som kan skriva så är det Khemiri. Jag litar på att han på få sidor har fått ihop en fantastisk berättelse. Jag ska läsa den framöver, när jag får tid. Jag är faktiskt inte så hysterisk över att vara först på bollen, inte ens när det gäller favoritförfattare.

Boken har överlag fått bra kritik och Khemiri har ju hyllats för allt han har gjort. Något Augustpris kommer det dock inte bli. Förlaget missade nämligen att nominera honom! Helt sjukt!!


Kommentarer

2 svar till ”Väntan är över”

  1. Jag vill också läsa Jag ringer min bröder, men känner inget behov av att rusa till bokhandeln. Kan lugnt vänta i en bibliotektslånekö (som jag ännu inte ställt mig i …)

    1. Inte heller jag har ställt mig i denna kö..
      Men den som väntar på något gott..

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.