Barnbok om robotar

Det har kommit en ny barnbok som handlar om automation. För en ingenjör som jag så är det såklart en kul nyhet. 😉 Boken heter Cax – Den trettonde roboten och är skriven och illustrerad på uppdrag av Automation region. Jag tror att det är bra att tidigt väcka ett intresse och så ett frö för t.ex. teknikfrågor. För egen del tror jag t.ex. inte att jag hade blivit en sådan miljömupp om det inte vore för sommarlovsmorgonprogrammet Tippen, som gick när jag var liten, och som utspelade sig på just en ”tipp”.

Jag har inte läst boken om roboten Cax, men jag hoppas att den går hem hos barnen och att den väcker ett intresse för teknik. Inom vissa inriktningar är det verkligen få studenter.


Kommentarer

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.