Lösningen på problemet med ”den rätta känslan” hos e-böcker

Många skulle nog vilja testa e-böcker, men har fördomar om att det är obekvämt att läsa på en skärm och att man tappar all känsla när man inte får bläddra i en bok. Trots att e-böcker har så många fördelar, t.ex. att man sparar plats i hyllorna, att man kan ta med sig tusentals böcker när man är på resa och att man kan ändra teckenstorlek och typsnitt efter smak, så har e-böcker liksom inte slagit igenom eftersom folk vill känna ”pappersdoften” och ”höra ljudet när man bläddrar”. En del av lösningen kanske är parfymen Paperback, från Demeter, som doftar gammalt papper. Gud så äckligt med antikvariatparfym! Men kanske gör den det lättare för skeptiker att prova en platta..?

Skämt åsido, så tycker jag att det är en gaska crazy grej att göra en parfym som luktar bibbla, eftersom det inte precis är en angenäm doft. Men… ja… allt finns ju på nätet, så.

Vad gäller e-böcker så har jag inget emot pappersböcker, men jag tycker verkligen att skeptiker borde våga prova. Det kanske inte är så hemskt som man kan tro att inte kunna höra ”ljudet när man bläddrar”..?


Kommentarer

2 svar till ”Lösningen på problemet med ”den rätta känslan” hos e-böcker”

  1. ALLT finns 🙂 Kan du inte ta med din e-boksläsarmojäng på nästa bokcirkelträff? Så man får kolla på den live?

    1. Visst kan jag göra det. Den är ganska omodern och ohäftig, men ändå. 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.