10 kg bok

Jag läser en spektroskopikurs på universitetet och som ni vet så tyckte jag att det var rätt så drygt att köpa kurslitteratur… 😉 Dels för att jag inte fick de böcker jag har beställt från Adlibris (till skillnad från andra studenter har jag därför ingen nytta av läsanvisningarna och de rekommenderade övningsuppgifterna…), men också för att jag var tvungen att köpa böcker från första början och aldrig kunna hitta e-böcker. Det visade sig sedan att textboken finns som e-bok, men den måste man läsa medan man är uppkopplad och den är inte jättesmidig att bläddra i. I slutändan släpar jag alltså omkring på böcker i alla fall. 10 kg väger min väska med böcker + mini-PC. Den går inte ens att ta som handbagage på flyget…

Jag blir så arg över att e-böcker har så stor potential och att det ändå inte blir något av det… Varför kan inte kurslitteratur släppas som e-bok?! Alltid! Svensk bokhandel skriver om den brittiska e-boksuthyrningsplattformen CourseSmart, dit flera förlag har anslutit sig den senaste tiden. Hyra? Och utbudet verkar inte vara så bra, trots allt. Visst, det finns många titlar, men inga jag någonsin har haft på någon kurs. När man överväger att scanna in sina böcker för att slippa bära på dem… Det måste ske något på kurslitteraturmarknaden snart.


Kommentarer

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.