Snygg utvåga av Stadböckerna

Jag såg hos Lena att att Fogelströms fantastiska stadserie finns en ursnygg nyutgåva (pocket). För att vara petig så är den i och för sig flera år gammal, men… Bonniers lyckas typ alltid med sina pocketklassiker … Tack för det! 🙂 Sådana här fina böcker behöver också ett snyggt yttre.

Mina drömmars stad - Per Anders FogelströmBarn av sin stad - Per Anders FogelströmMinns du den stad - Per Anders FogelströmI en förvandlad stad - Per Anders FogelströmStad i världen - Per Anders Fogelström

(och extra lycklig blir man när man ser att framsidorna också hänger ihop och blir snygga när man lägger dem bredvid varandra)


Kommentarer

14 svar till ”Snygg utvåga av Stadböckerna”

 1. Älskar de här böckerna! Har aldrig tänkt på att framsidorna hänger ihop, så himla snyggt och smart ju 🙂

  1. De hör till mina favoriter med. 🙂 har dock lånat på bibblan.

 2. De är verkligen snygga! Har aldrig tidigare sett dem utlagda så där, men det är ju faktiskt närmast genialt att de hänger samman så snyggt! Heja Bonniers! 🙂

  1. Jag har inte heller sett dem så. Normalt sett ser man ju i bästa fall ryggnarna i en rad. För mig var det en kul överraskning att de blev så snygga när man la ut dem bredvid varandra.

 3. Ja visst är dom ursnygga!

  1. Verkligen! Snygga och läsvärda.

 4. Jag har de två första av den här utgåvan. Lätt den snyggaste jag har sett i pocket.

  1. Ja, mycket fina! Har du läst hela serien? =) Annars borde du göra det! 🙂

 5. Har inte dessa omslag funnits ett tag? Eller det kanske är det du menar med ”För att vara petig så är den i och för sig flera år gammal”? 🙂

  1. Glömde säga: Älskar när de lägger till smådetaljer på omslagen, t ex att de passar ihop när man lägger dem bredvid men att de även är snygga för sig.

   1. Jag gillar också sådant! Oväntad och kul detalj. Jag såg det inte förrän jag verkligen la ihop bilderna till inlägget.. 😉

  2. Jo, det var det jag menade. Jag tror de utkom 2009?

 6. wow, det var snygga böcker som jag inte var medveten om fanns. Läste dem för många år sen och blev fascinerad. Har varit på jakt på loppisar för att hitta alla men kommer aldrig ihåg vilka jag har (!).
  Läste senare, nutid, Kerstin Ekmans Kvinnorna och staden serien. Också mycket mycket bra, mer allvarsam och givande faktiskt…..ett boktips om du inte läst dem. Men har du inte läst nåt av Ekman säger jag bara, Händelser vid vatten som inte är en enbart en deckare utan så mycket mer…….

  1. Tack för tipset om Ekman! Jag har haft Händelser vid vatten på min ”att läsa”-lista hur länge som helst. Det börjar väl bli dags.. Det enda jag har hunnit läsa av henne hittills är del 1 i Vargskinnettrilogin. Den gillade jag massor. Jag visste inte att hon också har skrivit ”stadböcker”, men de låter ju helt klart läsvärda de med. Det får bli en massa Ekman framöver! 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.