Tematrio: Saint Patrick

TematrioSaint Patricks day har varit! Tematrio handlar därför om Irland. ”Berätta nu om tre böcker skrivna av irländska författare.”

Jag letade lite i mitt arkiv och hittade två författare, men som tur var har jag läst flera titlar av dem.. 😉

Oscar Wilde har skrivit bl.a. Dorian Grays porträtt och pjäsen The Importance of Being Earnest. Den sistnämnda tycker jag riktigt mycket om och den finns också som en bra filmatisering. Det är en rolig berättelse om en man som lever dubbelliv: ett tråkigt och städat liv på landet, men som åker in till stan och slår runt med jämna mellanrum. När han träffar en kvinna som han vill dela livet med så får han ett knepigt dilemma när han måste avslöja sin andra identitet…

Marian Keyes är också irländare. Det känns som att hon var en av de som verkligen skapade chick lit som begrepp. Den senaste jag läste av henne är Är det någon där?.


Kommentarer

6 svar till ”Tematrio: Saint Patrick”

 1. Dessa två författare återkommer hos många denna veckan har jag sett.

  1. Kan tänka mig det! Jag tror faktiskt inte att jag har läst några fler irländare än såhär… Har du? =)

 2. Jag älskar Marian Keyes. Jag har alla hennes böcker utom den senaste.

  1. Kul! Har du någon favorit?

   1. Svårt att välja! Jag tror ”en förtjusande man”. Den tänkte jag på i veckor efter jag läst den.

    1. Tack för tipset. Har inte hört talas om den förut. 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.