Vill.Ha.Min.Läsplatta.Nu!

Nu ska jag skriva något TRIST: det verkar som att min e-bokläsare har lämnat in. 🙁 Jag har haft den i några år och när den var ganska ny så trilskades den vid ett tillfälle när batteriet laddade ut helt och skärmen fastnade på en bild. Problemet gick dock att lösa efter mycket lång laddning av batteriet och sedan lite resetknapptryckande. Den här gången vet jag inte om det går att fixa problemet…

Den låste sig nämligen när batteriet var nästan fullt?! Och tryckte man på reset-knappen och startade om så öppnade den välkomstskärmen och sedan återvände den direkt till samma bild. Nu har jag laddat batteriet, men det enda jag lyckats åstadkomma är att det inte ens går att starta om så att man får upp välkomstskärmen. Nu är den… död? Bara en röd diod lyser att den laddar när sladden är i. Buhuuuuuu.

Min Cybook Opus är dödDess sista meddelande till världen är: ”Ansluten…”. Kanske tur att den inte låste sig mitt i en pinsam bok. Inte för att jag läser pinsamma böcker, men ändå.

Jag är en sådan person som inte gillar nya prylar utan helst vill ha en ny, exakt likadan, så fort något går sönder (det gäller allt från plastiga vattenkokare till omoderna skor). Hehehe. Det är tyvärr en omöjlighet att hitta en ny, fungerande, röd Cybook Opus, så nu tittar jag oengagerat efter nya plattor. Det verkar som att plattor idag är tunga, stora och har en massa finesser. Jag vill inte ha stora, tunga plattor med en massa finesser. Det lutar åt att jag köper en Kobo Mini, för det är den enda jag hittat som har 5″-skärm, till skillnad från ”alla andra”, som har 6″. Min lilla Cybook Opus har också 5″ och väger 150 g. Det är finfint. Kobo mini väger tydligen 136 g, men det framkommer inte om det är med batteri? Jag kanske kan vänja mig vid en Kobo Mini, oavsett. Synd bara att den inte är röd… Och att den inte är EXAKT som min gamla läsplatta. En finess jag eventuellt kommer uppskatta är dock att den går att koppla upp med WiFi. Det kanske gör att den går att vänja sig vid…

Återkommer med uppdateringar i denna sorgliga händelseutveckling… Kanske vill min lilla Cybook bara ha lite semester. Nu får den ladda ordentligt och sedan skruvar jag väl upp den, som den ingenjör jag är (skoja: jag är född med tummen mitt i handen och 7 års eftergymnasiala teknikstudier har tyvärr inte ändrat saken), och undersöker om något har… lossnat?


Kommentarer

2 svar till ”Vill.Ha.Min.Läsplatta.Nu!”

 1. Vila i frid lilla läsplatta.

  Jag är precis likadan när något jag trivts med gått sönder medan sambon är tvärtom, han vill ha något nyare med häftigare funktioner.

  Drömmer också om en läsplatta, en enkel och lätt, men det är ju en djungel därute så jag får nöja mig med att läsa på ipaden ett tag till. Gillar det inte riktigt, finns så mycket annat på den att jag lätt blir distraherad i läsningen.

  1. Vet du, jag har lyckats återuppliva plattan! Det känns såå bra! 😀
   Det där med läsplattor är verkligen en djungel och det är extra svårt eftersom det inte direkt är en pryl som finns i fysiska butiker så att man kan klämma/känna/jämföra. Det var lite av en chansning när jag köpte min, men jag gillar den!
   Ipad funkar ju dock det med. Jag läser på min iPad mini ibland, men läsplattan är skönare. 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.