Tematrio: 2012 års bästa

Den här veckan uppmanar Tematrio till att lista de tre bästa böckerna från 2012. Jag läser sällan det nyaste, så för min del syftar 2012 på vilka böcker jag läste under året; inte vilka som kom ut 2012. En längre lista har jag förresten redan sammanställt (där rymdes 9 böcker).

Eld är absolut en av årets bästa. Boken är del två i en fantasytrilogi och jag fastnade verkligen för ettan, Cirkeln. Jag trodde inte att Eld skulle kunna leva upp till förväntningarna, men den toppade till och med trilogins första del. Spännande och, inte minst, mycket träffande porträtt av att vara ung idag (säger jag, som snart fyller 26, men…).

Förra året läste jag en hel drös med serier och bland de bästa räknar jag in Liv Strömquists roliga och snyggt tecknade satir Ja till Liv! Läs!

Som tredje bok väljer jag Korparna av Tomas Bannerhed. Den trängde sig verkligen på och berörde på djupet. Det finns mycket hopplöshet i boken, men om man orkar läsa sådant så har man en magnifik bok framför sig.

Eld - Mats Strandberg, Sara Bergmark Elfgren Ja till Liv - Liv Strömquist Korparna - Tomas Bannerhed


Kommentarer

2 svar till ”Tematrio: 2012 års bästa”

  1. Jag tyckte att det var riktigt svårt att bara välja tre favoriter. 😀
    Samtidigt är det ju väldigt positivt att det finns så många bra böcker att välja mellan.

    1. Jag hade också svårt att sålla.. 🙂
      Samtidigt är det förvånansvärt många böcker från året som jag har glömt bort. 😮

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.