Mera vego av Sara Ask och Lisa Bjärbo

Tematrio: Bokklappar

Tematrio - ÖnskeklapparJag hoppade över förra veckans Tematrio. Den handlade om Bokaccessoarer: Berätta om tre ”bokaccessoarer” du önskar eller skulle kunna tänka dig att ge bort! och det känns som att jag täckte upp det ganska väl i mitt julklappsinlägg som kom några dagar innan. Den här veckan är det tema bokklapparVad önskar ni er? Eller vad vill ni ge bort? Eller vilka böcker vill ni tipsa andra att köpa i julklapp? Även detta tema har jag i princip täckt upp i ett inlägg med julklappstips.

Men jag kan ju välja att skriva om böcker som jag önskar mig. Inte för att jag har önskat mig några böcker i år.. 😮 Men några böcker jag gärna skulle vilja ha (eller åtminstone låna och läsa ;)) är:

Kunskapens frukt av Liv Strömquist. Hon är verkligen min favoritserietecknare. Alltid lika vass och rolig! Hennes serier är ständigt tankeväckande och viktiga.

Och när jag ändå är inne på serier och Liv Strömquist: jag skulle gärna bläddra i antologin Kvinnor ritar bara serier om mens, som faktiskt föddes i och med Strömquists sommarprat.

”En gång i begynnelsen av min karriär som serietecknare träffade jag en manlig serietecknare som hade gett ut några album på ett riktigt förlag. Jag berättade att ”jag ritar också serier”. Då sa han: Jag hatar serier av kvinnliga serietecknare. Jaha… varför det? frågade jag. ”Jo, sa han, för kvinnor ritar bara serier om mens”.

Jag skulle också vilja ha kokboken Mera vego. Jag bläddrade i den hemma hos Anna och den såg verkligen inspirerande ut!

Mera vego - Sara Ask, Lisa Bjärbo mens_omslag.indd Kunskapens frukt - Liv Strömquist