Produktiva författare och väldigt produktiva författare

En del författare är väldigt produktiva, t.ex. Joyce Carol Oates som var och varannat år sedan debuten 1964 har utkommit med en ny kvalitetsroman, gärna en rejäl tegelsten.

Men sedan finns det andra som är snäppet värre. Barbara Cartland ska tydligen återutges nu – alla 883 (!) titlar. Wow!  Det krävs ju typ en livstid att läsa alla dessa böcker..! Så hur gjorde hon när hon skrev dem?

Det jag läst av Oates hittills..:

Älskade syster - Joyce Carol Oates Lilla himlafågel - Joyce Carol Oates Den tatuerade flickan - Joyce Carol Oates Efter kraschen tog jag mig samman, bredde ut mina vingar och flög iväg - Joyce Carol Oates Blonde - Joyce Carol Oates Älskad, saknad - Joyce Carol Oates Dödgrävarens dotter - Joyce Carol Oates Mörkt vatten - Joyce Carol Oates Mitt i livet - Joyce Carol Oates Marya ett liv - Joyce Carol Oates Jag ska ta dig dit - Joyce Carol Oates

Av Cartland har jag inte läst någonting.


Kommentarer

12 svar till ”Produktiva författare och väldigt produktiva författare”

 1. Kunde inte låta bli att haka på om Barbara Cartland på min blogg. Hon är för härlig den tanten.
  http://holavedsbrudar.blogspot.se/2013/08/barbara-cartland-i-mina-drommar.html
  Nu blir hennes böcker min personliga läsutmaning. Den som vill får gärna hänga på.

  1. Kul initiativ! 🙂

 2. Läste Oates ”En fager mö” och blev faktiskt besviken. Men jag har lärt mig att man alltid ska ge det en chans till. Har du någon rekommendation på vad man ska ge sig på? 🙂

  1. Åh, tråkigt att du blev besviken. Tycker absolut att du ska ge henne en till chans! Jag har inte läst En fager mö. Kan hur som helst särskilt tipsa om Älskad, saknad, Den tatuerade flickan och Blonde. De är mycket bra!

 3. Oj, ja vad produktiv hon är! Danielle Steel är oxå en sådan författare som kommer frekvent ut med nya böcker 🙂

  1. Ah, ja, Steel hör absolut till den produktiva skaran.. Har inte läst något av henne.

 4. Jag är nog uppe i 9 lästa böcker av Oates nu och hoppas att det blir fler så småningom. Det är lyxigt att fastna för ett författarskap där det finns så mycket att välja på 🙂 Marya ett liv har jag stående oläst i bokhyllan, vad tyckte du om den?

  1. Härligt att du också har fastnat för Oates. Jag håller med dig om att det är skönt att det finns så många böcker att välja mellan. Samtidigt upptäcker man ju också att det finns upprepningar.. Men det är väl omöjligt att inte upprepa sig när man är mycket produktiv.

 5. Har inte läst något av Oates, men Dödgrävarens dotter står i bokhyllan och skall förhoppningsvis bli läst under hösten.

  1. Åh, läs den! Kanske inte Oates bästa, om du frågar mig, men bra!

 6. Öh..över 800 verkar omöjligt! Undrar om hon har två huvud och fyra händer;).

  1. Ja, något speciellt måste det ju ha varit med denna produktiva kvinna! 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.