Tematrio: Tunnisar

TematrioEfter att ha avhandlat tegelstenar är det nu dags för Tematrio: Tunnisar. Berätta om tre minnesvärda tunnisar (kortromaner, långnoveller c:a 50-150 sidor)!

En tunnis har jag sparat som en karamell i min bokhylla: Jag ringer mina bröder. Jag borde kanske inte ha med denna eftersom den inte är utläst, men jag vill ändå nämna den på något sätt. Khemiri är en stor författare som kan skriva en hel bok på endast 125 sidor.

I somras läste jag en tunnis: Sommarboken av Tove Jansson. Fantastiskt fint skriven bok om en farmor och hennes barnbarn och en sommar på en ö i havet. 192 sidor (ja, lite för lång för detta tema).

Som tredje bok väljer jag Annie Ernaux vardagsdokumentär Journal du dehors. En bok som handlar om ingenting, men ändå säger mycket om vår tid! 107 sidor.

Jag älskar korta böcker, tro det eller ej, för jag blir så otroligt imponerad över författare som kan skriva tight. Att det ändå blev en ganska futtig trio för mig den här veckan (en av mina bokval är ju trots allt oläst och en är för lång :P) beror på att jag inte kommer ihåg vilka böcker jag läst som har färre än 150 sidor. Jag vet att Människor helt utan betydelse, en av mina alla tiders favoritböcker, går att läsa på några timmar, men den kanske ändå inte är riktigt så kort till sidantalet som man kan tro? Ja, jag vet inte.. Bodil Malmsten är också duktig på att skriva tunna böcker som rymmer massor, men jag har svårt att peka ut någon enskild bok som jag vet är ca 100 sidor. Hade jag haft alla mina utlästa böcker hemma så hade jag kunnat kolla efter, men det har jag inte…


Kommentarer

2 svar till ”Tematrio: Tunnisar”

  1. Jag var tvungen att fuska lite också:).

    1. Skönt att höra att jag inte är ensam.. 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.