Ru av Kim Thúy

Nu läser jag Ru

Nästa bokcirkelbok är Ru av den kanadensiska författaren Kim Thúy. Det var inte det bokförslag som jag röstade på, men alla andra var peppade, så nu blev det den. Jag har hört mycket om Kim Thúy, så jag tror/hoppas att jag har en fin läsupplevelse framför mig. Jag tycker dock att ganska många av bokcirkelböckerna den senaste tiden har varit besvikelser (Dumskallarnas sammansvärjning och Den stulna romanen var direkt dåliga och Tony och Susan och Dödens mästarinna tyckte jag var sådär), så jag börjar bli lite misstänksam och vågar inte ha för höga förväntningar… 😉

Ru


Kommentarer

4 svar till ”Nu läser jag Ru”

 1. Håller med! Vi skulle verkligen behöva läsa en 5-poängare nu!!!

  1. Efter att ha läst ett antal sidor har jag en känsla av att Ru kan bli en sån! 🙂

 2. Hej

  Hur fungerar det med en bok cirkel? Hur lång tid har ni på att läsa böckerna som blir valt ut? Alltid varit nyfiken på en cirkel men vet inte om jag skulle klara av pressen att läsa böcker jag inte alltid vill läsa och på kort tid. Minns att det var fasansfullt när jag gick i skolan och bara fick en bok tilldelad och den skulle man läsa på några veckor. Jag älskar böcker men att stressa med min hobby har jag aldrig klarat. :p

  1. Det finns nog alla sorters bokcirklar. Alltså, alla möjliga ambitionsnivåer..
   Vi träffas ca var femte vecka och till träffarna har vi en bok som vi gemensamt har röstat fram bland bokförslag som vi turas om att ge, så man har alltid något att säga till om när det gäller bokvalen. Jag tycker var femte vecka är lagom. Det är ju kul att träffas hyfsat ofta. 🙂 Samtidigt skulle det såklart kännas stressigt att träffas oftare, för jag är ingen snabbläsare och jag har ju trots allt annat att läsa också.. 🙂
   Jag har hört om bokcirklar där man träffas i halvtid och diskuterar en bok. Det känns som ett smart alternativ om man vill ha tid på sig att läsa ut. 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.