Tematrio: Äventyr

TematrioVeckans Tematrio handlar om äventyr: Berätta om tre minnesvärda äventyrshistorier!

Äventyrsromaner är en genre som spontant får mig att tänka på Jules Verne. Han har ju skrivit några klassiker, där Jorden runt på 80 dagar kanske är den i mitt tycke bästa. I boken ger sig huvudpersonerna ut på en strapatsrik och stressig jorden runt-resa. Långt innan privat jet:ens tid..

En modern äventyrsroman för den yngre läsaren är Doktor Kessners hemlighet, där bokens huvudpersoner kommer hemligheter på spåret när de är på kryssning med en båt som har en spännande historia med kopplingar till Andra världskriget.

För den ännu yngre läsaren finns ju också äventyrklassiker som till och med har ordet i titeln: Enid Blytons Äventyr-böcker. Inte lika bra som Fem-böckerna, om du frågar mig, men ändå böcker jag verkligen minns från barndomen.


Kommentarer

6 svar till ”Tematrio: Äventyr”

  1. I mitt val av tre äventyrsböcker glömde jag helt av Jules Verne! Han borde ju vara självskriven när det gäller denna genre. Till Linda: mitt tips är ”En världsomsegling under havet”.

    1. Ibland ser man inte skogen för alla träd. 😉

  2. Jag har planer på att läsa Jules Vernes böcker:).

    1. Bra plan! 🙂 Jag har läst ett par stycken och tycker bäst om Jorden runt på 80 dagar. Tror dock att jag har läst i en förenklad/förkortad version. Hm. Hur som helst var den bra!

  3. Blytons Fem-böcker har man ju läst men däremot inte äventyrsböckerna!

    1. Fem är bättre, så du har knappast missat något! 😉

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.