Tematrio: Resor

Lyran ska inte ut och resa på sin semester, men uppmanar ändå att ägna veckans Tematrio åt att berätta om tre böcker som handlar om resor, gärna äventyrliga sådana. 🙂

Den första och mest uppenbara boken är såklart Jorden runt på 80 dagar, Jules Vernes klassiker om en stressig jorden runt-resa, fylld med äventyr. Väldigt läsvärd och underhållande!

En annan klassiker med en långresa är Mobergs svit om Utvandrarna. Nästan hela del 2 i serien, Invandrarna, handlar faktiskt om båtfärden över Atlanten. Vilken lång resa! Idag skulle man ju ta den på några timmar med flyg…

Som tredje bok väljer jag en bok som lite indirekt handlar om resor: Välkommen till paradiset. Det är en reportagebok om turismens baksidor. Mycket läsvärd och intressant!


Kommentarer

4 svar till ”Tematrio: Resor”

  1. jorden runt på 80 dagar och Utvandrarsviten är ju två helt klockrena val. Ditt tredje tips har jag inte hört talas om däremot!

    1. Kul! 🙂 Den tredje boken är en reportagebok, så den är ju i en lite annan genre.. Jag tipsar gärna om den hur som helst, för jag tycker den är himla bra/intressant.

  2. Jag funderade oxo på att ta med Utvandrarna, större resa i svenska litteraturen får man leta efter.

    1. Kul att vi tänkte på samma. 🙂 Utvandrarsviten är verkligen en bra och intressant serie.

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Upptäck mer från Bokblomma

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.