Ny serie från Lapidus

Jag såg att det kommer en ny deckare från Jens Lapidus nu i sommar. Jag vet att det är lite.. delade meningar om hans Stockholm noir-böcker (sågningen av Livet deluxe i DN är rätt kul...), men jag gillar faktiskt de två första böckerna (Livet deluxe har jag inte läst ännu). Jag tyckte också hemskt mycket med novellen Heder, som jag läste rätt nyligt. Jag tycker att Lapidus skriver övertygande om den undre världen och Heder känns som ett trovärdigt och bra porträtt av att komma ut ur fängelset.

Hans nya bok heter Vip-rummet och beskrivs såhär:

”Möt Teddy och Emelie, ett omaka radarpar med kass personkemi.

Teddy har bestämt sig: han är färdig med brott efter åtta år på anstalt. Men han har inte en krona på fickan, Arbetsförmedlingen är ett skämt och han sover på sin syrras soffa. Läget blir akut när en indrivare hör av sig och kräver pengar.

Emelie är påläggskalv på advokatfirman Leijon, en boutiquebyrå i Londonklass. Men en framgångsrik karriär känns avlägsen och extremt svåruppnåelig.

Så ger en av byråns delägare henne ett oväntat uppdrag. Ett uppdrag som hon inser att hon varken kan eller får tacka nej till. Tillsammans med Teddy ska hon ta reda på vad som har hänt den försvunne Philip Schale: investerare och jättestekare med en meritförteckning som blir märkligare ju djupare de gräver.
Emelie vill upp och Teddy vill bli av med sina skulder. Hon har valts för att hon är kompetent och plikttrogen, han har valts för att … ja, varför? Uppdragsgivaren vet något om Teddy som ingen annan känner till.

Och kidnapparnas tålamod rinner undan som sand i ett timglas. ”

Jag ser fram emot den här! Fast som ni kanske anar kommer det nog dröja innan jag påbörjar läsningen av den här nya serien.. Jag har ju inte läst klart Stockholm noir ännu…

Vip-rummet - Jens LapidusFramsidan tycker jag, ärligt talat, är bland de fulare jag sett… Faktiskt. Men det finns ju en och annan god bok som gömmer sig bakom riktigt dåliga framsidor…


Kommentarer

6 svar till ”Ny serie från Lapidus”

 1. Jag har fortfarande Stockholm-noir trion oläst. Den står i hyllan och samlar damm. Håller med om att det var ett ovanligt fult omslag 🙂

  1. Ja, ett riktigt dålig omslag!
   Du borde ge Lapidus en chans! 🙂

 2. Jag har inte läst något av Lapidus ännu, men det ska jag nog ta och ändra på. 🙂

  1. Ja, gör det! Kan särskilt tipsa om att lyssna på ljudböckerna. Snabba cash är superbra uppläst av Morgan Alling.

 3. Denna kommer jag absolut att läsa!!

  1. Kul! Har du läst de andra böckerna han har skrivit? 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.