Anna-Lena från Montmartre: kåserier och en guide till berget i Paris

Efter succéfilmen Amelie från Montmatre fick Anna-Lena Brundin och Katrin Jakobsen idén att göra en bok om deras favoritställe i Paris. Denna bok är skriven och illustrerad av Katrin, som bor i Montmatre sedan åtskilliga år tillbaka, och Anna-Lena, som har en lya i samma statsdel.

Som Parisälskare tycker jag att det här är en härlig bok. Den är fylld av kåserier och svartvita foton och längst bak i boken finns dessutom en jättetrevlig guide till den lilla kullen i Paris.

Kåserierna är roliga och trevliga och handlar om allt från missförstånd i tvätteriet till sniglar på restaurangen. De fina fotona, vars bildtexter är både tänkvärda och lite roliga, ger en extra krydda till boken.

Jag sträckläste boken och efter att ha lagt den ifrån mig kände jag genast för att göra en lista på allt jag ska göra när jag åker till Paris nästa gång. Efter att läst boken förstår jag med ens att min lilla visit vid Sacré-Cœur och Place du Tertre kanske inte är allt som finns att se av Montmartre.

Samtidigt som jag verkligen gillar den här boken upplever jag den är lite som en reklambrochyr. När jag läser den undrar jag i mitt stilla sinne om Montmartre verkligen är så perfekt, idylliskt och trevligt jämt.

Hur som helst är det här en kul och trevlig bok, som jag särskilt rekommenderar till den som planerar att åka till Paris. Boken får också ett plus i kanten för det trevliga förordet, som går i samma stil som början till filmen om Amelie.


Kommentarer

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.