Tematrio: Räkneord

TematrioTematrio fortsätter med teman som anknyter till grammatik. Den här veckan är temat räkneord: Berätta om tre romaner eller noveller som innehåller räkneord. 

Jag börjar med en bok som har passat bra på flera av de senaste omgångarna med Tematrio: Och ett skepp med sju segel och femti kanoner ska försvinna med mig. Det är en riktigt fin (och vemodig) memoarbok från Sveriges kanske skickligaste och stilsäkraste författare, Bodil Malmsten.

Siffran sju finns också i titeln till Mo Yans tegelsten Ximen Nao och hans sju liv. Det är kanske den mest tunglästa bok jag tagit mig igenom, men någonstans var det värt det ändå. 😉 Boken är en fantasifull och svårtolkad berättelse om Kinas moderna historia, berättad genom Ximen Nao och de djur han återföds till efter det att han mördats under det kommunistiska partiets maktövertagande.

Som tredje bok väljer jag Tage Danielssons novellsamling Sagor för barn över 18 år. Rolig sagobok med sagor om PR-män, politiker m.fl…


Kommentarer

2 svar till ”Tematrio: Räkneord”

  1. I din trio har jag inte läst någon bok. Men Mo Yans bok kommer jag säkert läsa så småningom. Har läst hans böcker Vitlöksballaderna och Förändring. Har även Den genomskinliga rättikan liggande som snart skall läsas.

    1. Aha. Låter som att du gillar hans böcker. 🙂 Jag tycker att Ximen Nao och hans sju liv var hemskt tungläst. Kommer nog inte våga mig på några fler. 😮 Men hans andra böcker kanske inte är jättetunga?

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.