Det saknas inte deckarförfattare i Sverige…

Jag läste i SvD att SVT kommer att sända ett ”Stjärnorna på slottet” med deckarförfattare. Med start i januari kommer det sändas program där författarna Denise Rudberg, Börge HellströmAnders Roslund, Anna Jansson, Christoffer Carlsson och Katarina Wennstam turas om att berätta om sig själva. De ska också leka Cluedo med mord från deras egna böcker.

Först kändes det som ett April-skämt, men det är ju långt till april, så det är väl inte ett sådant.. Alltså, jag menar inte att det är en helt crazy idé, men det känns bara så… gammalt. Orkar någon ens titta på alla de här programmen där kändisar och b-kändisar och c-kändisar pratar, gråter, dansar och så vidare?

Gud, vad negativ jag låter. Men det är ju också den där aspekten jag har varit inne på förut, den att det finns så ooootroligt många dussindeckare. Om det här ska bli ett koncept som SVT kommer att köra i ett antal år så får vi som läsare inte bara det tveksamma nöjet i att försöka sålla ut guldkorn i en ännu stridare ström dåliga deckare utan vi kommer också att behöva titta på hur författarna, som eventuellt är snäppet mer ointressanta än de eventuellt helt ointressanta böckerna, berättar om sina liv på bästa sändningstid. Det insinueras i SvD-artikeln att det här kommer bli ännu en i raden av gråt ut-program, dessutom.

Nu menar jag inte att författarna som medverkar i första säsongen är usla, men jag kan tänka mig att det här programmet kommer att följa precis samma utveckling som alla andra kändisprogram… Förr eller senare tackar alla kändisar nej liksom..


Kommentarer

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.