Nostalgitorsdag: Det bästa 2008

I dagens nostalgitorsdag kollar jag upp det bästa jag läste 2008!

Det jag reagerar på mest är att jag tydligen läste 39 böcker (2014 läste jag 75). 2008 var jag mitt uppe i studierna och jag minns studietiden som en enda lång fest. När jag tänker på studietiden ser jag bara alla fester, påhitt, sittningar och studentliv. Jag gick på ca 1 sittning i månaden och gick oftast ut varje fredag och lördag. Jag jobbade också ideellt på vårt kårhus, satt i kårfullmäktige och i några arbetsgrupper inom kåren, engagerade mig i studieföreningen och i programrådet. Jag tränade säkert 5 gånger i veckan. Jag pluggade också, såklart. Jag pluggade 150 % ungefär halva studietiden och jag missade inte en föreläsning (förutom två när jag hade körtelfeber). Den här tiden tänker jag dock inte tillbaka på som någonting krävande, utan mer som en lång, rolig semester. Ibland frågar jag mig hur jag gjorde det. Idag hinner jag ju knappt dammsuga, än mindre palla med att gå på krogen. Men i alla fall. Nu inser jag vad som fick stå åt sidan. Uppenbarligen var det böckerna!

En annan reflektion, apropå min lästakt 2008, är att jag nu för tiden betraktar mig som en långsam läsare och tycker att jag aldrig hinner läsa. Det är ju uppenbarligen skitsnack. Jag föreställer mig att jag enbart läser en liten snutt här och där, t.ex. medan jag rör i en kastrull eller medan jag står i hissen. Så kan det ju inte vara. Vet inte riktigt när jag läser…

Vad tyckte jag var bäst 2008? Som vanligt kunde jag inte välja i en bok, men jag ger några förslag till årsbästa.

Här kan du läsa mitt inlägg från 2008.

Nostalgitorsdag - Läsåret 2008