Så lika, men ändå så olika

Min sambo har börjat jobba på bibliotek. Han jobbar inte som bibliotekarie, utan i en annan roll, men jag får ändå en och annan uppdatering om vad som är på gång på bibblan. De senaste veckorna har min sambo bestämt hävdat att den mest köade boken är en Mo Yan-bok. Jag ifrågasatte det direkt. Det är helt orimligt att Mo Yan toppar någon form av utlåningsstatistik. Helt, helt, helt, helt, helt orimligt. Nobelpristagare eller inte: det är troligare att biblioteken har skickat böckerna till förbränning än att de är köade i någon större utsträckning. Jag läste och gillade Ximen Nao och hans sju liv, men det är väldigt uppenbart för mig att de 600+ svårpenetrerade sidorna knappast är att betrakta som en kisokvältare. Det mesta i den boken flög över huvudet på mig och då är jag ändå en mer van läsare än många andra Att det skulle finnas ett stort sug efter Mo Yan på biblioteken… Nej!

Sedan trillade poletten faktiskt ner här om dagen. Min sambo hävdade nämligen återigen att, jodå, Mo Yan ÄR jättepopulär just nu. Det skyltas till och med med boken i affären. Och då någonstans förstod jag… Han menade Jojo Moyes! Så lika, men ändå så olika… Men så mycket mer rimligt att folk kastar sig efter lättläst och oförarglig romance. 😉

Jag har för övrigt läst Etthundra mil av Jojo Moyes helt nyligt och tyckte att den var helt ok. Kajsas bokblogg var lite mindre positivt inställd såg jag. Hehe.

Etthundra mil

Till förvillelse lik

Ximen Nao och hans sju liv

?


Kommentarer

16 svar till ”Så lika, men ändå så olika”

 1. Hahhaha, underbart.

  1. Hehe, ja. 🙂

 2. Haha! Det där var ett kul inlägg! Inte lätt att hålla reda på alla författare. 🙂

  1. Nej, det är nog inte så lätt för den som inte läser så mycket böcker själv.. 🙂
   För mig och dig och andra bokbloggare är sådant här helt självklart ju. 😉

 3. Profilbild för
  Anonym

  Ha, ha! Ni kommer nog att ha många roliga diskussioner framöver. Gissar jag.

  1. Ja, förmodligen. 🙂

 4. Haha, vilken roande förvirring. Jag har inte läst 100 mil än men vill göra det någon gång i framtiden.

  1. Jaaa, först var jag i och för sig mest irriterad över att han var så bestämd och inte lyssnade på vad jag sa när jag förklarade att Mo Yan helt enkelt inte kunde vara den mest köade författaren! Men när poletten trillade ner så.. 😉

   Etthundra mil kan jag rekommendera. 🙂 Åtminstone om du vill läsa en avkopplande feel good. 🙂

 5. Haha vilket kul inlägg. 🙂

  1. Kul att du också roades av den här händelsen. 😉

 6. Festligt! Ja, Jojo Moyes är troligare!!

  1. Mycket troligare! 🙂

 7. Haha 🙂

  1. 🙂

 8. Skrattade högt när jag läste ditt inlägg. Underbart!

  1. Kul att det roade fler än jag. 😉

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.