Julböcker för de minsta

Jag är en stor julälskare (vi ställde ju liksom upp vår julgran i mitten av november… 😉 ). Därför roar det mig att det finns en och annan julbok som riktar sig till de allra minsta. Det ska böjas i tid… 😉

Jag såg att Olika förlag har gett ut en pekbok med jultema i år. Nice! Olika, som har ”ut med stereotyper – in med möjligheter!” som slogan, ger ut böcker som försöker att vara inkluderande och visa mångfald. Det här är alltså en bok som inte bara har jultema utan också visar många olika sorters tomtar, lucior och så vidare. Kul bok!

Jul - Marin Salto, Maja-Stina Andersson

En annan aktuell julbok för barn är Astrid Lindgrens jul, med uppspelningsfunktion. I den läser Astrid Lindgren själv upp julsagor om Pippi, Emil, Madicken, Lotta, Barnen i Bullerbyn med flera. Den ser verkligen fin ut! Det finns ju väldigt mycket jul i Astrid Lindgrens böcker. Själv har jag i och för sig mest kommit i kontakt med Lindgrens jul genom filmatiseringarna av hennes berättelser, men ändå. Madickens julgran, tabberaset i Katthult… Jag vet inte exakt vilka sagor som boken innehåller, men det finns ju en och annan fin berättelse från Astrid Lindgrens värld att välja ut till en sådan här bok.

Astrid Lindgrens jul - Astrid Lindgren, Ingrid Vang Nyman, Björn Berg, Ilon Wikland, Lars Klinting

Apropå uppspelningsfunktion så finns det sedan flera år tillbaka en bok med julvisor och uppspelning. Bara att sjunga med! 😉 Svenska julvisor heter boken och är en av många musikböcker som ges ut av förlaget Max Ström.

Svenska julvisor - Jessica Kurki, Anders Wihk

 


Kommentarer

Ett svar till ”Julböcker för de minsta”

  1. […] Bokblomma skriver om Jul: Pekbok (2015 12 04) […]

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.