Hundraåringen som spel

Jag hörde att Jonas Jonassons Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann ska bli sällskapsspel. Det är inte så ofta man hör om böcker som blir till spel (förutom en del fantasy såklart – det är ju ett poppis tema bland brädspel), så jag är lite nyfiken på hur det kommer att vara upplagt.

Spelar ni spel? Själv älskar jag spel! Det är faktiskt lite synd att det lätt ses som något för småbarn och att folk i allmänhet bara känner till spel i stil med Monopol… Det finns verkligen fler spel att upptäcka!


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

10 svar till ”Hundraåringen som spel”

 1. Profilbild för bloggbohemen

  Jag gillar spel, men få i min omgivning tycks förstå charmen. Monopol är faktiskt en favorit trots att det finns många andra roliga spel.

  1. Profilbild för Linnea

   Jag har nog lite tur som har massor av nördiga 😉 kompisar som gillar att spela spel. Jag har inte heller något emot Monopol, men kan tycka att det tar lite lång tid att spela och att det blir enformigt ganska snart. :/

 2. Profilbild för Evelina

  åh, men det låter ju askul! Känns som att det kan bli en bra variation till ticket-to-ride och Settlers of Catan! 🙂

  1. Profilbild för Linnea

   Ah, två spel som jag faktiskt aldrig har spelat! Men jag är sugen på att testa båda. 🙂
   Just nu är vi mest inne i kortspel, t.ex. Dominion.

 3. Profilbild för bokmal73

  Jag spelar inte så mycket, men såg ”Hundraåringen ” som spel i bokhandeln häromdagen. Säkert en bra julklapp till spelsugna.

  1. Profilbild för Linnea

   Åhå. Den har redan kommit ut i butikerna! Fick för mig att spelet mest var på idéstadiet nu.

 4. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Kul, sonen spelar mycket med kompisar.

 5. Profilbild för Miriam - Schitzo-Cookie

  Va kul =)

  Jo jag spelar mycket spel, samlar på brädspel och har många kompisar som spelar så har spelat säkert 100 st olika ^^ Finns galet mycket mer än monopol ja!

  http://www.boardgamegeek.com/collection/user/Mopsen?own=1 ^^

  1. Profilbild för Linnea

   Det var en schyst samling måste jag säga!! 🙂 Synd att du inte bor i Umeå. Då hade vi kunnat haft spelkväll. 😉

 6. […] några veckor sedan skrev jag om bestsellern ”Hundraåringen”, som nu har blivit ett sällskapsspel. Det tyckte jag var kul! Vad som däremot mest känns tröttsamt är att porrboken Femtio nyanser […]

Lämna gärna en kommentar! 🙂

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du kanske även är intresserad av...

%d