Moderato cantabile av Marguerite Duras

5 intressanta nyutgåvor som kommer ut i vår

De senaste veckorna har jag bloggat om några av de böcker från vårens utgivning som jag är extra nyfiken på (I, II). Men allt som kommer ut är såklart inga nyheter på svenska. Det finns också en hel del nyutgåvor på gång. Idag bloggar jag om 5 kommande nyutgåvor som känns extra läsvärda.

I vår kommer en nyöversättning av novellsamlingen Balladen om det sorgsna caféet av Carson McCullers. Jag har tänkt så länge att jag ska läsa McCullers Hjärtat jagar allena, som så många har talat gott om. Jag ligger alltså lite efter! Kanske får jag ändan ur vagnen och läser McCullers till sist i alla fall. 🙂

Balladen om det sorgsna caféet av Carson McCullers
Balladen om det sorgsna caféet av Carson McCullers

Brott och straff av Fjodor Dostojevskij känns som en klassiker som man borde ha läst någon gång! Jag kommer nog att sikta på e-boken i sådant fall, för det rör sig alltså om en rätt tjock bok. Nu i vår kommer den dock också i fin nyutgåva i två volymer för den som är sugen på att ha en pappersutgåva hemma.

Brott och straff 1 av Fjodor Dostojevskij
Brott och straff 1 av Fjodor Dostojevskij
Brott och straff 2 av Fjodor Dostojevskij
Brott och straff 2 av Fjodor Dostojevskij

Douglas Coupland är en författare som jag inte har läst sedan tonåren. Flera av hans böcker har verkligen fått kultstatus och när hans roman Generation X kommer i nyutgåva i vår så kanske det är dags att läsa något av honom igen!

Generation X av Douglas Coupland
Generation X av Douglas Coupland

Marguerite Duras har skrivit flera moderna klassiker. Själv har jag t.ex. läst Älskaren. Nu kommer en nyutgåva av Moderato Cantabile, som blev Duras stora genombrott när den kom ut första gången -58.

Moderato cantabile av Marguerite Duras
Moderato cantabile av Marguerite Duras

Slutligen; jag vet inte hur många gånger jag har tänkt att jag vill läsa Mrs Dalloway. Boken är närmast en av birollerna i boken/filmen Timmarna. Bara en sådan sak. Och i vår kommer den i en sådan här tjusig nyutgåva:

Mrs Dalloway av Virginia Woolf
Mrs Dalloway av Virginia Woolf

Kommentarer

2 svar till ”5 intressanta nyutgåvor som kommer ut i vår”

 1. Profilbild för Anna K
  Anna K

  Lite roligt att du tog upp Douglas Coupland. Funderade just på honom häromdagen och om man skulle läsa han nu och vad man skulle tycka nu……

  (Första gången jag kommenterat fast nog läst din blogg i ett halvår nu)

  1. Vilket sammanträffande! Jag har nog tänkt tanken att böckerna skulle kännas daterade om man läste dem idag.. Men nu när de kommer i nyutgåva så gissar jag att jag kanske har varit fel ute! Någon har ju i alla fall bedömt att de håller ett varv till..

   Vad glad jag blir att höra att jag har så trogna läsare förresten! 🙂 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Upptäck mer från Bokblomma

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.