Nötskal av Ian McEwan

Ytterligare 5 intressanta böcker som kommer ut i vår

Förra veckan bloggade jag om några böcker som kommer ut i vår och som jag är lite extra sugen på att läsa! Dock rymdes naturligtvis inte allt jag är intresserad av. Här kommer därför fler böcker som jag är nyfiken på! 🙂

Ian McEwan brukar få in intressanta teman i sina böcker (klimatfrågan t.ex, som han skriver om i Hetta). I vår är han aktuell på svenska med Nötskal, som beskrivs som en ”smart, mörk och rolig thriller om mord och girighet”. Den lär vara berättad ur ett ofött fosters perspektiv. Oväntat!

Nötskal av Ian McEwan
Nötskal av Ian McEwan

Belinda Bauer är en av mina favoriter bland deckarförfattarna, kanske för att hon skriver mer om människor och relationer än om brott och brottsutredningar… 😉 Hehe. I vår kommer De vackra döda som jag gärna skulle läsa.

De vackra döda av Belinda Bauer
De vackra döda av Belinda Bauer

Nu har jag bara hunnit läsa den första delen i Elena Ferrantes succékvartett om Lila och Elena och deras vänskap. Redan i vår kommer dock den tredje delen: Den som stannar, den som går. Förr eller senare kommer jag nog att läsa den, men först får jag väl läsa del två, Hennes nya namn, antar jag.

Den som stannar, den som går av Elena Ferrante
Den som stannar, den som går av Elena Ferrante

Några andra böcker som jag inte har hunnit med är Agneta Pleijels självbiografiska serie. Den första delen, Spådomen, blev otroligt hyllad och jag vill hemskt gärna läsa den. I vår kommer del två: Doften av en man.

Doften av en man av Agneta Pleijel
Doften av en man av Agneta Pleijel

I vår är Jonathan Safran Foer, som blev så himla hyllad för romanen Allt är upplyst för ett antal år sedan, aktuell med en ny bok på svenska. Den beskrivs som hans mest personliga roman hittills och har titeln Här är jag.

Här är jag av Jonathan Safran Foer
Här är jag av Jonathan Safran Foer

Har du någon bok som du ser fram emot särskilt mycket i vår? 🙂


Kommentarer

2 svar till ”Ytterligare 5 intressanta böcker som kommer ut i vår”

  1. […] anledningen så räknade jag inte heller upp den i något av mina inlägg om vårens böcker (I, II, III). Men visst vill jag läsa den! Och man blir ju inte mindre lockad av […]

  2. […] har jag bloggat om några av de böcker från vårens utgivning som jag är extra nyfiken på (I, II). Men allt som kommer ut är såklart inga nyheter på svenska. Det finns också en hel del […]

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.