Lilla smycket av Patrick Modiano

Lilla smycket #tbt

När man har bloggat länge så är det också en smal sak att gå tillbaka och se vad man egentligen gjorde för ett år sedan, eller två år sedan, eller… I mitt fall så talar bloggen visserligen bara om vad jag läste, men att föra läsdagbok kan jag i och för sig rekommendera.

Den här dagen för två år sedan läste jag t.ex. Lilla smycket av det årets nobelpristagare i litteratur: Patrick Modiano. I mitt blogginlägg skriver jag bland annat:

”Jag tycker att den är förtrollande. Jag älskar Modianos Parisskildring och det enkla, rena språket och jag berörs verkligen av berättelsen om Thérèse. Det här hade kunnat vara en 500 sidors utläggning om en rörig uppväxt, men Modiano har kokat ner allt väsentligt till ett underbart litet koncentrat. En njutning att läsa!”

Så Lilla smycket blir dagens boktips. Och en påminnelse till mig själv om att läsa mer av Modiano! 🙂

Här kan du hitta mitt inlägg från 2014.

Lilla smycket av Patrick Modiano
Lilla smycket av Patrick Modiano

Kommentarer

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.