Min sambo gav mig bland annat en kopia av VK från min födelsedag. En händelserik dag, såklart.

Vad jag gjorde 2016: en summering

Imorgon är det nyår! Spännande, spännande! Vad har jag gjort i år egentligen? Ja, det har jag knappast bloggat om, för i den här bloggen fokuserar jag på böckerna i mitt liv. Men här kommer ändå någon slags summering. 😉

Januari är min födelsedagsmånad och som vanligt firade jag födelsedag med tårta! I övrigt minns jag inte riktigt vad jag hittade på..! Frös gjorde jag förmodligen, som man ju så ofta gör i Umeå i januari…

Min sambo gav mig bland annat en kopia av VK från min födelsedag. En händelserik dag, såklart.
En av födelsedagspresenterna från min sambo var en kopia av VK från min födelsedag. En händelserik dag, såklart.

I februari gick jag på årets första föreställning: Goldbergvariationerna, men finkultur i all ära: det jag i någon mening uppskattar mest på det musikaliska planet under februari är att Melodifestivalen sparkar igång! I februari kollades det på mello!

Vinter
Vinter!

I mars inföll påsken. Egentligen visade det sig att jag inte kunde vara ledig under påskveckan, för det uppstod ett akut uppdrag på jobbet. Men som alltid så löser det sig ändå i slutändan och jag tog ledigt i alla fall. 😮 Hur firade jag påsk då? Jo, den firade jag genom att… eh… storstäda bland mina prylar hos mina föräldrar: låda efter låda med gamla leksaker och annat grejs bars ned från vinden och sorterades upp. Trots att sopsäck efter sopsäck åkte iväg så blev det ändå massor av lådor kvar. Tillfredsställande ändå!

Städningen på vinden resulterade bland annat i att jag hittade den här typen av skatter...
Städningen på vinden resulterade bland annat i att jag hittade den här typen av skatter…

I april reste jag omkring! En helg besökte jag en kompis i Varberg; ett sjukt vackert ställe ju! Och härligt cykelväder! En annan helg besökte jag vänner i Skellefteå, vilket också var mycket trevligt. 🙂 Sedan kom valborg, vilket vi firade hemma och som vanligt fanns ingen brasa i vår stad… Men det kanske man kan klara sig utan i och för sig!

Cykla i Varberg!
Cykla i Varberg.

I maj fick jag finbesök från en barndomskompis! Vi sprang, kollade på utställningar, spelade spel och satt på uteservering (i maj!!). Jag sprang Blodomloppet och Vårruset. I maj, under en regnig dag, tog jag på mig min traderashoppade och i ärlighetens namn rätt fula långklänning (ryggen är fin dock) och tog emot doktorstecknen! Vilken lååååååååång ceremoni! Nu har jag varit med om det i alla fall! Den föregicks förresten av en längre tids tjurande och surande över att ceremonin hölls i Domkyrkan, istället för i Universitetshuset (som är under renovering). Det är absolut inte en lokal som jag skulle ha velat promoveras i egentligen… Men det gick det med..!

En regnig dag i maj...
En regnig dag i maj…

I juni sprang min sambo Stockholm maraton och jag var på plats och försökte att spana in honom så ofta som möjligt. En spännande dag! En annan helg återsåg jag en gammal kursare, som var i Umeå för att gå på konferens. Vi gick på gitarrmuséet och imponerades. På midsommaraftonen spelade min sambo med sitt band och jag var ute i det pangfina vädret och lyssnade innan vi firade midsommar med min sambos släkt på eftermiddagen.

Stockholm marathon!
Stockholm marathon.

I juli tog jag ledigt från jobbet! Semestern spenderades en del hos mina föräldrar och i övrigt vill jag mest minnas att jag cyklade omkring och att jag spelade Pokémon Go? Ja, så var det nog. Jag sålde också en massa skrot på loppis och sprang säkert rätt många mil. Innan jag åkte hem från semestern hos mamma & pappa så gjorde jag också en avstickare till Stockholm och hälsade på min barndomskompis. Vi såg en fantastisk utställning på Millesgården: Josef Frank!! Fast skulpturerna som finns på Millesgården permanent gick inte av för hackor heller. Badade jag något på sommaren? Ja, och bästa badtemperaturen var helt klart i sjön vid min kompis sommarstuga. Härlig dag!

Cykelutflykt!
Cykelutflykt.

I augusti var jag ute och reste igen. Min barndomskompis firade 30 år med ett kalas och jag var där hela helgen. Vi handlade bland annat så mycket mat och tilltugg att vi blev tvungna att låna en kundvagn för att kunna ta oss hem med alla grejer… Sedan blev vi utelåsta också, men det är en annan historia. Festen var trevlig och vädret var kanon! Härligt! En annan som fyllde jämt var min faster, som jag besökte någon helg senare för att gå på hennes 50-årskalas. Även den dagen var ren sommar. Härligt! Apropå mycket mat och tilltugg… Den här månaden gick jag och min sambo ut och åt och vi beställde så mycket mat att det inte rymdes på bordet.

Mycket mat blir det..!
Mycket mat blir det…

I september gjorde jag min sämsta tid någonsin på Umemilen. Buhuu. Min sambo, som skulle vara där och titta, fick ett infall och sprang han med – och tog personbästa. Jobbade gjorde jag bland annat i Övik, där jag också passade på att träffa min kompis som har flyttat dit! Synd att jag inte har tjänsteresor dit oftare..! September bjöd också på fest och mycket musik! Det blev både Ane Brun, Veronica Maggio och en spelning med min sambos band.

Såhär peppad (och bländad) var jag innan loppet. ;)
Såhär peppad (och bländad) var jag innan loppet. 😉

I oktober var jag på författarsamtal med Susanna Alakoski. jag borde gå på sådant oftare… Jag spenderade också några dagar i Linköping i tjänsten och blev uppgraderat till ett jättestort rum. Alltid kul när det händer, men varför händer det alltid när man är borta typ 1 natt och ändå inte har tid att vara där? Månadens höjdpunkt var dock kent! Med några andra kentfans tog vi en tripp till Övik och såg en av deras avskedskonserter. Så fantastiskt. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

kent <3
kent <3

I november spenderade jag allhelgonahelgen hos mina föräldrar. Tåget blev typ en miljard år försenat (jag brukar faktiskt klara mig från förseningar, men plötsligt händer det!) så jag fick sova några få timmar innan det var dags att gå och jobba.. Buhu. Vintern kom och gick lite fram och tillbaka. Jag började allvarligt oroa mig över hur det egentligen skulle bli med alla pokémons!!! Såå kallt och så svårt att spela med vantar! Månadens sämsta var att en tand gick sönder. Månadens bästa var att åka till Skellefteå igen och kolla på Laleh! Tur att både jag och sällskapet är sportiga, för vi missade tiden lite och var tvungna att springa dit..! ?

Pokémon alltså. Man kan säkert spela på lite olika sätt. Själv samlar jag framför allt på Ponyta. Ponnys!
Pokémon alltså. Man kan säkert spela på lite olika sätt. Själv samlar jag framför allt på Ponyta. Ponnys!

I december var jag lite finkulturell igen och gick på föreställning med bland annat Boléro. Det dracks glögg, slogs in julklappar, och bakades pepparkakor. Jag var på jobbets julfest och dagen därpå blev beställde vi hot shots i en bar, som om det vore -95. Och sedan blev det jul och nu är vi här!

Julpyntad lägga!
Julpyntad lägga!

Får se vad 2017 bjuder på!


Kommentarer

2 svar till ”Vad jag gjorde 2016: en summering”

  1. Profilbild för Lisa jansson
    Lisa jansson

    Wow! Vilket händelserikt år!

    1. Nja, det vet jag inte. Men man hinner göra mer än vad man kanske tror när man tänker tillbaka..!

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.