Blåsippor

Sköna maj med 1 års-kalas och värme(?)

Åh, maj är redan här! Om några veckor fyller vår lilla flicka ett år. Ett år?! Det är svindlande! Det är mycket från det här året som är oförglömligt. Dagen hon föddes känns som igår. Tiden efteråt känns som igår. Allt känns som igår?! En given aktivitet i maj är att fira 1 års-dagen på lämpligt vis. Det kom snö när hon föddes den 23:e maj 2021. Kommer det snö även i år? Nej, men det får vi väl hoppas att vi slipper! Vi har precis skaffat utemöbler och jag vill ingenting annat än att sitta ute och slappa . Hoppas maj bjuder på mycket sådant!

Jag har en romantisk bild av att jag sitter där ute med en kopp kaffe och läser böcker. Med en snart 1-åring förstår ni kanske att det inte kommer se ut riktigt så. I den mån vi kan vara ute lär vi behöva ägna ganska mycket tid till att avlägsna jord från 1-årings mun och hindra henne från att knipsa av samtliga blommor på penséerna (hon var på god väg här om dagen :)).

Stolthet och fördom av Jane Austen

Jag har i vart fall två böcker på gång om lästillfälle bjuds. Dels läser jag Ett hål om dagen av Louis Sachar, vilket är månadens bokcirkelbok. Jag hade aldrig hört talas om den innan den dök upp i bokcirkeln, men den är något av en modern ungdomsboksklassiker, har jag förstått. Har du läst? Apropå klassiker är min andra bok en riktig klassiker: Stolthet och fördom av Jane Austen. Har du läst? Jag älskar den! Den är så fnissig och rolig! Hade inte väntat mig det. Jag har ofta fördomen att klassiker är allvarliga och seriösa. Vet inte varför.

Vad läser du i maj?